Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2011-11-23

От днес в Grand Mall Варна можете да видите изложба по проект Запознай се с Европа. Изложбата се намира на последния етаж до Кино Арена и ще остане там и през следващите 2 седмици (до 7.12.2011)

Запoзнай се с Европа е международен младежки обмен между Германия, Полша, България, Сърбия, Армения и Украйна, и се проведе между 19.09.2011 и 26.09.2011г. в Бремерхафен, Германия. Основна тема на обмена е „(Анти)Дискриминация на база етническа и национална идентичност”, а целите му са да развие солидарност и толерантност, и да засили взаимното разбирателство между хора от различни страни. Проектът допринася и за насърчаване на активното гражданско участие на младежите, както и за развитие на сътрудничество на европейско ниво между организации работещи в младежката сфера.

В продължение на 8 дни, 30 младежи от 6 различни страни, опознаха своите страни, традиции и култура, научиха повече за дискриминацията и обсъждаха как да се борят с нея. В края на прсетоя си, всички заедно, организираха международна вечер в немския град и представиха на местната общност различни народни танци, песни, традиции, храна. Събитието бе съпътствано от фотоизложба със снимки от всяка страна, представящи красотата на природата, интересно историческо наследство, традиции, примери за интеграция/дискриминация и всичко, което младежите сметнаха за "Задължително да се представи на обществеността ". Представените снимки са подбрани от самите учасниците от техните лични албуми или от интернет пространството. Всеки от партньорите в проекта представя тази фото изложба в родния си град и по този начин нашата инициатива ще обиколи цяла Европа.


Благодарим на Grand Mall Варна за тяхната подкрепа!

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: