Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2010-02-23

Информация по проект„Мостове на добросъседство”

Формулярите, необходими за връщане на имигранти, са на разположение в офиса на сдружение „ЗА ТЕБ”както и можете да  изтеглете от тук:   
февруари 22, 2010 — bridgesofgoodneighbourhood


В офиса варненското сдружение „ЗА ТЕБ” (ул. „Македония” 157)както и достъпни ONLINE, вече са на разположение всички формуляри, необходими за имигрантите, които искат да се върнат в родината си по проекта „Мостове на добросъседство”, насочен към предотвратяване на нелегалната имиграция от и към Русия и подобряване на възможностите за легална имиграция. Скоро документите ще бъдат качени и на сайта на сдружението. Процедурата по връщане може да продължи от седмица до една година в зависимост от конкретния случай. След попълване на формулярите, те се изпращат в Германия на организацията AWO – инициатор на проекта „Мостове на добросъседство”, където кандидатът се одобрява. Онези, които искат да започнат самостоятелен бизнес в родината си, трябва предварително да предоставят разработен бизнес план, който също се одобрява и се подкрепя финансово. 

От 9 до 12 февруари в Москва се проведе първата среща на неправителствените организации, работещи по проекта „Мостове на добросъседство”. Сред 40-те участници от 20 неправителствени организации от Германия, Полша, Русия и ОНД, включени в работната мрежа по проекта, бе и българският представител Елина Райнова от сдружение „ЗА ТЕБ”.

„На срещата бяха обсъждани предимно проблемите, с които се сблъскват имигрантите в Русия и държавите – членки на ОНД. Бяха дадени и някои насоки за работа. Аз представих случая със Саид Кадзоев, принудително настанен в Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Бусманци. Като представител на сдружение „ЗА ТЕБ” получих обещание за съдействие по проекта „Мостове на добросъседство” от всички партньорски неправителствени организации. Наша задача в бъдеще ще бъде да осъществим контакт с всички неправителствени организации в страната, които се занимават с имиграция, с правителствени институции, с представители на различни диаспори, за да може да се открият хора, които искат да се върнат в родината си. Като част от работата ни по проекта ще съдействаме и в случаи на подадени сигнали за трафик на хора, като всички процедури се извършват при пълна конфиденциалност”, казва Елина Райнова.

До приключването на проекта „Мостове на добросъседство” (30 септември 2011 г.), е заложен бюджет за връщане на 300 души. От началото на проекта (1април 2009 г.) вече са върнати 12 души от Германия.

http://bridgesofgoodneighbourhood.wordpress.com/category/новини/

Всички новини

 

Коментари:

Здравейте ,
На конференция в Москва по проект "Мостове за добросъседство" присъствеаха представители от Русия , Украйна , Молдова , Узбекистан , Киргизстан, Армения , Грузия , Полша , Германия . Обсъждаха се основно проблемите на имигранти от бившите съветски държави , не само в България но и в страните описани по-горе. За обсъждане проблемите на украинците бяха организирани срещи в рамките на проект SATURN. Нашето сдружение присъства на една от тях, която се проведе в Одеса през Октомври 2009.
Що се отнася до останалите въпроси , отговор можете да откриете на страниците на сайт или да заповядате на място в нашия офис.

Защо със проблемите на украинците ходите в Москва?

Искаме фото на Елина Райнова.Човек ,който е отива като представител в Москва да говори от името на България и да решава съдбата на живите хора от Русия, трябва да е с лицето да се покаже пред хората.А да не решава анонимно съдбата на другите.Своята решила ли? Има ли семейство и деца? Коя е тя в същност? Даже добрите бележки в универзитета и не са показатела за ума, те могат да получат в леглото на преподаватели или със парите на мама и татко..или на "спонсор" Всичко е относително. Що сте за дружение?Кой ви уполномъщавал? На колко рускини и руснаци в Варна сте намерили работа? ..............................

1 - 3 от 3

 

Изпрати коментар: