Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2010-02-23

Информация по проект„Мостове на добросъседство”

Формулярите, необходими за връщане на имигранти, са на разположение в офиса на сдружение „ЗА ТЕБ”както и можете да  изтеглете от тук:   
февруари 22, 2010 — bridgesofgoodneighbourhood


В офиса варненското сдружение „ЗА ТЕБ” (ул. „Македония” 157)както и достъпни ONLINE, вече са на разположение всички формуляри, необходими за имигрантите, които искат да се върнат в родината си по проекта „Мостове на добросъседство”, насочен към предотвратяване на нелегалната имиграция от и към Русия и подобряване на възможностите за легална имиграция. Скоро документите ще бъдат качени и на сайта на сдружението. Процедурата по връщане може да продължи от седмица до една година в зависимост от конкретния случай. След попълване на формулярите, те се изпращат в Германия на организацията AWO – инициатор на проекта „Мостове на добросъседство”, където кандидатът се одобрява. Онези, които искат да започнат самостоятелен бизнес в родината си, трябва предварително да предоставят разработен бизнес план, който също се одобрява и се подкрепя финансово. 

От 9 до 12 февруари в Москва се проведе първата среща на неправителствените организации, работещи по проекта „Мостове на добросъседство”. Сред 40-те участници от 20 неправителствени организации от Германия, Полша, Русия и ОНД, включени в работната мрежа по проекта, бе и българският представител Елина Райнова от сдружение „ЗА ТЕБ”.

„На срещата бяха обсъждани предимно проблемите, с които се сблъскват имигрантите в Русия и държавите – членки на ОНД. Бяха дадени и някои насоки за работа. Аз представих случая със Саид Кадзоев, принудително настанен в Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Бусманци. Като представител на сдружение „ЗА ТЕБ” получих обещание за съдействие по проекта „Мостове на добросъседство” от всички партньорски неправителствени организации. Наша задача в бъдеще ще бъде да осъществим контакт с всички неправителствени организации в страната, които се занимават с имиграция, с правителствени институции, с представители на различни диаспори, за да може да се открият хора, които искат да се върнат в родината си. Като част от работата ни по проекта ще съдействаме и в случаи на подадени сигнали за трафик на хора, като всички процедури се извършват при пълна конфиденциалност”, казва Елина Райнова.

До приключването на проекта „Мостове на добросъседство” (30 септември 2011 г.), е заложен бюджет за връщане на 300 души. От началото на проекта (1април 2009 г.) вече са върнати 12 души от Германия.

http://bridgesofgoodneighbourhood.wordpress.com/category/новини/

Всички новини

 

Коментари:

Здравейте ,
На конференция в Москва по проект "Мостове за добросъседство" присъствеаха представители от Русия , Украйна , Молдова , Узбекистан , Киргизстан, Армения , Грузия , Полша , Германия . Обсъждаха се основно проблемите на имигранти от бившите съветски държави , не само в България но и в страните описани по-горе. За обсъждане проблемите на украинците бяха организирани срещи в рамките на проект SATURN. Нашето сдружение присъства на една от тях, която се проведе в Одеса през Октомври 2009.
Що се отнася до останалите въпроси , отговор можете да откриете на страниците на сайт или да заповядате на място в нашия офис.

Защо със проблемите на украинците ходите в Москва?

Искаме фото на Елина Райнова.Човек ,който е отива като представител в Москва да говори от името на България и да решава съдбата на живите хора от Русия, трябва да е с лицето да се покаже пред хората.А да не решава анонимно съдбата на другите.Своята решила ли? Има ли семейство и деца? Коя е тя в същност? Даже добрите бележки в универзитета и не са показатела за ума, те могат да получат в леглото на преподаватели или със парите на мама и татко..или на "спонсор" Всичко е относително. Що сте за дружение?Кой ви уполномъщавал? На колко рускини и руснаци в Варна сте намерили работа? ..............................

1 - 3 от 3

 

Изпрати коментар: