Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2012-04-02

Зоя Веркова Чавдарова – Спортен талант на публиката

През изминалия месец Март се проведе конкурсът „Спортни таланти” , част от благотворителната кампания „Печелиш и пшомагаш” на Еврофутбол. Конкурсът предостави възможност на млади спортисти да кандидатстват за финансиране в рамер до 5000 лева за закупуване на спортна екипировка, тренировки и участия в състезания.

Още щом научихме за конкурса, ние, екипът на сдружение ЗА ТЕБ, веднага се захванахме за работа. Един от участниците в нашите занимания – Зоя Веркова Чавдарова е спортистка в параолимпийската дисциплина  тенис в инвалидни колички и конкурсът бе страхотна възможност за нея да се сдобие с така необходимата и екипировка. Заедно със Зоя и нейния треньор Нина Петрова от СК ТИЧА Варна подготвихме необходимите документи за кандидатстване.

Наградният фонд на Еврофутбол бе на обща стойност 50 000 лева и общо 109 млади спортисти се включиха в надпреварата. Печелившите канидати бяха избрани на база тяхната канидатура и постижения, като допълнително на публиката бе дадена възможност да гласува за Талант на публиката.

Още от самото начало Сдружение ЗА ТЕБ, СК Тича и Зоя започнахме интензивна кампания в подкрепа на тенесистката и въпреки, че тя не бе сред първите 17 печеливши, ние не се отказахме, а продължихме напред. Към каузата ни се присъединиха много хора, които познават Зоя, а и много такива, които не я познават. Варненските медии също удариха рамо в популяризирането на спортистката.

В резултат на това Зоя убедително заслужи приза Талант на публиката като събра 719 гласа от общо 4303, двойно повече от втория в класацията. Тя ще получи 4961 лева, които ще изхарчи за спортна тенис количка, ракета и консумативи, транспорт до залата, както и за организиране на спортни лагери.

Очакваме още на националното първенство по тенис в инвалидни колички , което ще се проведе във Варна през месец Юни т.г., Зоя да покаже на какво е способна.

Зоя в залата

 

Зоя Веркова Чавдарова е на 21 г. и е ученичка вечерна форма на обучение в 10 клас в СОУ „Димчо Дебелянов” във Варна. Въпреки, че не познава родителите си и е израснала в дом, това никога не я е спирало да се стреми напред. От 2007 до 2010 е републиканска шампионка по тенис на маса. От 2010 тренира тенис в инвалидни колички и за кратко време доказа, че е истински шампион. През миналата година, на национално първенство по тенис, спечели пъво място при смесени двойки и второ при жените.  В способностите и можете да се уверите ако гледате нейния клип в youtube или репортажа на ОРВ медия, подготвен специално за конкурса.

 

Благодарим на всички, които ни подкрепиха в това начинание.  

 

 

Желаем успех на Зоя и обещаваме да я подкрепяме по пътя и към успеха.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: