Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2012-07-06

Три години Сдружение ЗА ТЕБ

Интересно е колко много неща могат да се променят само за една година. Каква я мислихме, а тя каква стана.

И така, изминалата година разнообрази невероятно нашите дейности . Нека да започнем с лошите новини и да продължим с добрите.

Като начало преустановихме дейността на ЦСРИ за деца със специални образователни потребности. За съжаление не успяхме да намерим средства за продължване на заниманията.  Подобна е ситуацията с Домашните помощници и Социалните асистенти – на хората в нужда често не им достигат парите за да наемат някой, който  да им помага с домакинството.

А ето и добрите новини. Успешно приключи проект „Мрежа за грижи за възрастни” . Цели на проекта бяха:  създаване на партньорска мрежа от организации от Германия, Полша, Австрия, Хърватска, България, Румъния и Турция, които работят в сферата  на Грижи за вързастни; да направим проучване на задоволеността на персонала зает в тази сфера; да се изготви доклад за услугите предлагани в тази сфера и да се наблегне на тенденциите и проблемите при предоставянето им. Мрежата вече е факт и се подготвя нов проект, а докадът и ипроучването са налични на нашият сайт.

 партньорите в проект Мрежа за грижи за възрастни

Партньорите в проект Мрежа за грижи за възрастни

 

Приключи един от най-големите ни и мога да кажа най-интересните ни прокети – проект Мостове за добросъседство. Негова цел бе подкрепа за доброволно връщане на граждани на трети страни обратно в страната им на произход. За периода на проект успяхме да помогнем на общо 7 човека , като всеки от тях получи билет за връщане у дома и парична помощ , а двама и средства за стартиране на собствен бизнес.

 Господин Р. в новото си обущарско ателие в Ереван, Армения.

 

Успешно приключихме и друга инициатива – Проектът Запознай се с Европа. Тема на проектът бе (Анти)Дискриминация на база етническа или национална идентичност. В този младежки обмен се включиха общо 30 младежи от Германия, Полша, България, Сърбия, Украйна и Армения, които прекараха цяла седмица в Бремехафен, Германия и  обсъждаха заедно проблемите на малцинства и националности . Те дори подготвиха кратък филм , който е наличен в Интернет.

 Запознай се с Европа - Младежки обмен

Младежите, участващи в обмена.

През тази трета година приехме трима Европейски доброволци, благодарение на програма Младежта в Действие. Тяхна задача бе да подпомагат нашите артистични дейности с младежи с увреждания, да ни помагат в ежедневните дейности, да популяризират Европейската Доброволческа Служба, както и да подготвят своите лични инициативи.

Заедно с тях украсихме нашия офис, 

Украсяване на офиса на Сдружение ЗА ТЕБ

 

започнахме да се учим да готвим,

готвене в ЙО-ХО-Хостел

 

правихме презентации

 

 

и направихме страхотен филм

 

Пъзел на чувствата

 

Историите на доброволците също можете да откриете на сайта на Сдружение ЗА ТЕБ.

Друга извоювана победа е фактът, че с наша помощ тенесистката в инвалидна количка Зоя Веркова Чавдарова спечели наградата на публиката в конкурсът на Еврофутбол „Спортни Таланти”. Тя получи почти 5000 лв за закупуване на спортна количка, тренировки и екипировка. Нейният сайт вече е реалност и тя продължава с все сили да тренира и да печели.

 

Зоя Веркова Чавдарова на тенис корта

 

Благодарим на всички колеги, доброволци, приятели и случайни граждани, които ни помагат.

 

Продължаваме напред .

 

Екипът на Сдружение ЗА ТЕБ

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: