Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2012-07-06

Три години Сдружение ЗА ТЕБ

Интересно е колко много неща могат да се променят само за една година. Каква я мислихме, а тя каква стана.

И така, изминалата година разнообрази невероятно нашите дейности . Нека да започнем с лошите новини и да продължим с добрите.

Като начало преустановихме дейността на ЦСРИ за деца със специални образователни потребности. За съжаление не успяхме да намерим средства за продължване на заниманията.  Подобна е ситуацията с Домашните помощници и Социалните асистенти – на хората в нужда често не им достигат парите за да наемат някой, който  да им помага с домакинството.

А ето и добрите новини. Успешно приключи проект „Мрежа за грижи за възрастни” . Цели на проекта бяха:  създаване на партньорска мрежа от организации от Германия, Полша, Австрия, Хърватска, България, Румъния и Турция, които работят в сферата  на Грижи за вързастни; да направим проучване на задоволеността на персонала зает в тази сфера; да се изготви доклад за услугите предлагани в тази сфера и да се наблегне на тенденциите и проблемите при предоставянето им. Мрежата вече е факт и се подготвя нов проект, а докадът и ипроучването са налични на нашият сайт.

 партньорите в проект Мрежа за грижи за възрастни

Партньорите в проект Мрежа за грижи за възрастни

 

Приключи един от най-големите ни и мога да кажа най-интересните ни прокети – проект Мостове за добросъседство. Негова цел бе подкрепа за доброволно връщане на граждани на трети страни обратно в страната им на произход. За периода на проект успяхме да помогнем на общо 7 човека , като всеки от тях получи билет за връщане у дома и парична помощ , а двама и средства за стартиране на собствен бизнес.

 Господин Р. в новото си обущарско ателие в Ереван, Армения.

 

Успешно приключихме и друга инициатива – Проектът Запознай се с Европа. Тема на проектът бе (Анти)Дискриминация на база етническа или национална идентичност. В този младежки обмен се включиха общо 30 младежи от Германия, Полша, България, Сърбия, Украйна и Армения, които прекараха цяла седмица в Бремехафен, Германия и  обсъждаха заедно проблемите на малцинства и националности . Те дори подготвиха кратък филм , който е наличен в Интернет.

 Запознай се с Европа - Младежки обмен

Младежите, участващи в обмена.

През тази трета година приехме трима Европейски доброволци, благодарение на програма Младежта в Действие. Тяхна задача бе да подпомагат нашите артистични дейности с младежи с увреждания, да ни помагат в ежедневните дейности, да популяризират Европейската Доброволческа Служба, както и да подготвят своите лични инициативи.

Заедно с тях украсихме нашия офис, 

Украсяване на офиса на Сдружение ЗА ТЕБ

 

започнахме да се учим да готвим,

готвене в ЙО-ХО-Хостел

 

правихме презентации

 

 

и направихме страхотен филм

 

Пъзел на чувствата

 

Историите на доброволците също можете да откриете на сайта на Сдружение ЗА ТЕБ.

Друга извоювана победа е фактът, че с наша помощ тенесистката в инвалидна количка Зоя Веркова Чавдарова спечели наградата на публиката в конкурсът на Еврофутбол „Спортни Таланти”. Тя получи почти 5000 лв за закупуване на спортна количка, тренировки и екипировка. Нейният сайт вече е реалност и тя продължава с все сили да тренира и да печели.

 

Зоя Веркова Чавдарова на тенис корта

 

Благодарим на всички колеги, доброволци, приятели и случайни граждани, които ни помагат.

 

Продължаваме напред .

 

Екипът на Сдружение ЗА ТЕБ

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: