Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2012-07-18

Кристина, Европейска доброволческа служба в България

Аз съм Кристина от Испания. Аз съм от малко село в Галиция, регион, разположен в североизточната част на Испания. Реших да дойда в България, защото идеята да отида в страна на Балканите е много атрактивна за мен: културата, музиката, хората ... и Варна е много готин град на брега на морето и има много културни дейности. Винаги ще намериш нещо интересно за правене! Аз наистина харесвам престоя ми и имах възможността да се срещна с хубави хора, които ме карат да се забавлявам всеки ден тук.

Пристигнах на първи Юли и ще работя като Европейски доброволец в Сдружение ЗА ТЕБ в продължение на една година. Аз съм журналист и съм работила в друго НПО в Испания които работят по проблемите за равенство между половете и хора с ХИВ / СПИН. Тук аз ще работя с младежи с увреждания, така че това е нова сфера за мен. Всички ателиета и основни дейности ще започнат през Септември, така че през тези месеци ние вършим най-вече административна работа и разбира се подготовяме да се забавляваме с младежите и да правим много неща заедно с тях. В проекта, в който участвам е за интеграция чрез изкуството. Обичам занаяти и аз бих искал да организирам рециклираща работилница за направата на нови неща от отпадъчни материали и безполезни продукти. Това е много добро упражнение за прилагане на креативност от всички и за размисъл за употреба на ново и втори живот на предметите, които ние не трябват вече. Да живее въображението!

Ние също имахме време да пътуваме и открием красиви места в страната. Миналия уикенд Robi, другият доброволец, и аз отидохме до нос Калиакра, Ботаническата градина в Балчик и до ресторант Мидената ферма "Дълбока". Както можете да си представите, техните специалитети са миди, дори и десертите се правят от тях (Аз наистина обичам миди, но въпреки това не посмях да опитам нещо сладко). Нашият ментор Илиана и Елина, президентът на организацията бяха нашите специални екскурзовод и ни разказаха много истории и митове за всички места , които посетихме. Това беше много хубаво пътуване, тъй като това е една наистина красива природна територия в България.

Iliana, Robert, Elina and Cristina

Също така уча български в продължение на 7 часа и половина на седмица, така че се надявам да постигна напредък и да бъда в състояние да общувам с българите.

Ще ви държа в течение относно Какво се случва!

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: