Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2012-07-18

Кристина, Европейска доброволческа служба в България

Аз съм Кристина от Испания. Аз съм от малко село в Галиция, регион, разположен в североизточната част на Испания. Реших да дойда в България, защото идеята да отида в страна на Балканите е много атрактивна за мен: културата, музиката, хората ... и Варна е много готин град на брега на морето и има много културни дейности. Винаги ще намериш нещо интересно за правене! Аз наистина харесвам престоя ми и имах възможността да се срещна с хубави хора, които ме карат да се забавлявам всеки ден тук.

Пристигнах на първи Юли и ще работя като Европейски доброволец в Сдружение ЗА ТЕБ в продължение на една година. Аз съм журналист и съм работила в друго НПО в Испания които работят по проблемите за равенство между половете и хора с ХИВ / СПИН. Тук аз ще работя с младежи с увреждания, така че това е нова сфера за мен. Всички ателиета и основни дейности ще започнат през Септември, така че през тези месеци ние вършим най-вече административна работа и разбира се подготовяме да се забавляваме с младежите и да правим много неща заедно с тях. В проекта, в който участвам е за интеграция чрез изкуството. Обичам занаяти и аз бих искал да организирам рециклираща работилница за направата на нови неща от отпадъчни материали и безполезни продукти. Това е много добро упражнение за прилагане на креативност от всички и за размисъл за употреба на ново и втори живот на предметите, които ние не трябват вече. Да живее въображението!

Ние също имахме време да пътуваме и открием красиви места в страната. Миналия уикенд Robi, другият доброволец, и аз отидохме до нос Калиакра, Ботаническата градина в Балчик и до ресторант Мидената ферма "Дълбока". Както можете да си представите, техните специалитети са миди, дори и десертите се правят от тях (Аз наистина обичам миди, но въпреки това не посмях да опитам нещо сладко). Нашият ментор Илиана и Елина, президентът на организацията бяха нашите специални екскурзовод и ни разказаха много истории и митове за всички места , които посетихме. Това беше много хубаво пътуване, тъй като това е една наистина красива природна територия в България.

Iliana, Robert, Elina and Cristina

Също така уча български в продължение на 7 часа и половина на седмица, така че се надявам да постигна напредък и да бъда в състояние да общувам с българите.

Ще ви държа в течение относно Какво се случва!

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: