Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2012-07-18

Кристина, Европейска доброволческа служба в България

Аз съм Кристина от Испания. Аз съм от малко село в Галиция, регион, разположен в североизточната част на Испания. Реших да дойда в България, защото идеята да отида в страна на Балканите е много атрактивна за мен: културата, музиката, хората ... и Варна е много готин град на брега на морето и има много културни дейности. Винаги ще намериш нещо интересно за правене! Аз наистина харесвам престоя ми и имах възможността да се срещна с хубави хора, които ме карат да се забавлявам всеки ден тук.

Пристигнах на първи Юли и ще работя като Европейски доброволец в Сдружение ЗА ТЕБ в продължение на една година. Аз съм журналист и съм работила в друго НПО в Испания които работят по проблемите за равенство между половете и хора с ХИВ / СПИН. Тук аз ще работя с младежи с увреждания, така че това е нова сфера за мен. Всички ателиета и основни дейности ще започнат през Септември, така че през тези месеци ние вършим най-вече административна работа и разбира се подготовяме да се забавляваме с младежите и да правим много неща заедно с тях. В проекта, в който участвам е за интеграция чрез изкуството. Обичам занаяти и аз бих искал да организирам рециклираща работилница за направата на нови неща от отпадъчни материали и безполезни продукти. Това е много добро упражнение за прилагане на креативност от всички и за размисъл за употреба на ново и втори живот на предметите, които ние не трябват вече. Да живее въображението!

Ние също имахме време да пътуваме и открием красиви места в страната. Миналия уикенд Robi, другият доброволец, и аз отидохме до нос Калиакра, Ботаническата градина в Балчик и до ресторант Мидената ферма "Дълбока". Както можете да си представите, техните специалитети са миди, дори и десертите се правят от тях (Аз наистина обичам миди, но въпреки това не посмях да опитам нещо сладко). Нашият ментор Илиана и Елина, президентът на организацията бяха нашите специални екскурзовод и ни разказаха много истории и митове за всички места , които посетихме. Това беше много хубаво пътуване, тъй като това е една наистина красива природна територия в България.

Iliana, Robert, Elina and Cristina

Също така уча български в продължение на 7 часа и половина на седмица, така че се надявам да постигна напредък и да бъда в състояние да общувам с българите.

Ще ви държа в течение относно Какво се случва!

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: