Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2010-03-30

Акция е насочена срещу корупцията в местната власт във Варна

Операция „Медузите” тече във Варна, съобщиха за Дарик от МВР. Задържани са председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов, директорът на градския транспорт Пенчо Пенчев и варненският бизнесмен Даниел Славов - Дидо Дънката. Арестувана е и Йоана Кръстева, главен счетоводител на "Автотранспорт"- Варна.

Сделките са три и са сключени от "Градски транспорт" ЕАД - Варна, чийто едноличен собственик е Община Варна, за доставка на рециклирани автобуси от Франция и Германия. Те са реализирани в периода 2003 г. - 2007 г. и са извършени в грубо нарушение на Закона за обществените поръчки. Общата стойност на доставките е около 2 млн. евро, от които по веригата на комисионерите са присвоени две трети. На практика отклонените средства са два пъти повече от платените. Предстои изготвянето на съдебно-следствени поръчки, чрез които да се съберат допълнителни данни за извършените престъпления. Според разследващите задържаните са отклонявали средства и са съставяли документи с невярно съдържание.

Задържаните са злоупотребили с пари на варненския данъкоплатец при сделка за купуване на автобуси втора употреба.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: