Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2012-08-09

Почистване на Пирин

Здравейте!

 
През последния уикенд на юли отидох с Илиана и Роби в Пирин планина, за да участваме като доброволци в почистване , организирано от За Земята, екологична организация, създадена в София, която организира почистване в Пирин от 1999 г. насам. Oтидохме там с влак. Беше дълго пътуване, защото Пирин е в другата част на България, така че ни отне 16 часа от Варна до там , но влакът от Септември до Разлог минава през планините и гледката е много хубава. Наистина ми хареса. Къмпингът беше до хижа Яворов. Първият ден имахме среща с останалата част от доброволците, за да разберем какви ще бъдат нашите задачи . Имаше около 50 други доброволци, повечето от тях са българи, но ние се срещнахме и французи, белгийци и австралийци х. Роби и аз бяхме единствените доброволци по ЕДС. След пълноценна почивка, се събудихме рано, за да започнем почистване в района, в непосредствена близост до езерото. Вървяхме повече от два часа. Набрахме коприва и Илиана направи салата с нея.


В някои от областите, където отидохме първия ден беше трудно да се намери боклук, така че започнахме да чистим районите, в близост до хижите и имаше тонове заровнистъклени бутилки и консерви. Само през първия ден беше събран повече от един тон боклук.Това ни дава представа колко безгрижни са хората понякога, когато посещават природните територии, мислейки, че доброволците са тези, които трябва да събират боклука им, и не мислят че тяхното безотговорно поведение има огромно въздействие за околната среда.


Това беше едно много приятно пътуване и страхотен опит, защото като ЕДС доброволци, ние сме мотивирани да участваме в други доброволни дейности и да се срещнаме с нови хора. Тръгнахме в неделя сутринта, тъй като пътуването е дълго и пътувахме на стоп за известно време, за да стигнем до Разлог и да хване влака за Варна.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: