Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2012-12-06

Родопи

Аз много обичам планината и България е много хубава страна за катерене . Първaта седмица на Октомври аз отидох в Родопи с Елина, координаторът на Сдружение ЗА ТЕБ, Илиана, моят ментор и техните приятели. Ние прекарахме там четири дена. Пътувахме до там с кола и ни отне 7 часа от Варна. Там, отседнахме в един апартамент в Чепеларе, едно градче в Родопи. Това място е много красиво и за да стигнем до Чепеларе ние трябваше да караме през планината, която предлага красива гледка.

Първата спирка беше връх Снежанка, най- високият връх на Пампорово и на Букова планина. Там е много спокойно по това време на годината и е перфектно място за да избягаш от града. Тъй като времето беше хубаво ние ходехме предимо пеш.

Посетихме също Чудните мостове, една скала формация, кръстена на формата на скалите след ерозивна дейност на някогашна пълноводна реката. Това е много добре известно място в България и то е включена в 100-те национални туристически обекта на Българския от Туристическия Съюз. Минахме през мостовете, успяхме да се насладим на забележителностите и да ходям по пътеки, които имат много растителност. Ние също така спряхме в Хайдушки поляни по пътя.

Следващата спирка беше Националната астрономическа обсерватория "Рожен", в непосредствена близост до Чепеларе. Това е най-голямата обсерватория в Югоизточна Европа. Там можахме да узнаем повече за това как системата работи и каква е работата на астрономите.

Като Европейски доброволец, за мен беше много интересно да видя живота в селата, защото по пътя минахме през много малки села и спряхме в Момчилово. Възможността да видя селската част на България, ми помогна да разбера по-добре разнообразието на страната и да опитам истински Айран и домашно кисело мляко.

Последният ден, преди да се върнем във Варна, спряхме в Кръстова гора, един от най-големите християнски центрове в България. Много поклонници пътуват до там, тъй като се говори, че едно парче от кръста на Исус е заровен там. Също така там има естествен извор, известен с лечебното си действие, което привлича много посетители.

Кристин

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: