Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2012-12-06

Обучение Make your own way и впечатленията на участниците

През месец Октомври Сдружение ЗА ТЕБ участва като партньор в обучение “Мake your own way” в Кайзери, Турция, организирано по програма Младежта в Действие. Обучението бе на тема младежка безработица и предприемачество и за провеждането му бяха използвани  методите на неформалното образование: ролеви игри, работа в екип, дискусии , театър и др. По време на обучението участниците обсъдиха младежката безработица в Европа и бъдещите тенденции, споделиха своя опит, научиха някои трикове за по-успешно представяне пред работодатели и разбраха как да превърнат идеите си в реалност. Общия брой участници бе 21 души от България, Румъния, Турция, Литва, Полша, Чехия и Испания. Освен нашия представител Радомира,  в обучението се включаиха и двама младежи от други организации в страната:  Ася от Академия ГЛОУ и Георги от Български Младежки Форум.

Ето какво споделиха те с нас:

„ За мен обучението в Кайзери беше придобиване на изключително ценен опит в сферата на неформалното образование, запознаване с икономическите реалности и младежката безработица в различни Европейски държави (както и в Турция) и разбира се много нови контакти.... Това беше едно невероятно приключение и надявам се началото на много съвместни дейности! Аз лично за втори път участвам в подобно тренинг обучение и мога да кажа,че това е една страхотна възможност за всеки един млад човек, който иска да усъвършенства себе си и да добие нов опит и познания на разнообразни теми в рамките на неформалното образование. Запознах се с толкова много хора от различни страни и заедно много се забавлявахме! Това е една изключителна възможност, която горещо препоръчвам на всеки!”

Ася , Сдружение ГЛОУ„ Това обучение ме впечатли с много добрата си логистика. Усети се изключително отговорното отношение от страна на организаторите при боравенето с материалните и интрелктуални ресурси на проекта. Всички участници усетиха, какво всъщност представлява неформалното образование. Лично аз си върнах вярата в смисъла и полазата от младежките проекти и непременно искам да организирам такива догодина в родната си страна.”

Радомира, Сдружение ЗА ТЕБ“....В заниманията ни по време на самото обучение беше заложено на идеята по неформален път да стигнем до изводите сами и да се учим един от друг. За това и всички занимания, в които се включихме бяха изключително успешни. Всички участници в обучението успяхме да създадем „речник на глобализацията”, в който успяхме да дефинираме и дискутираме различните младежки политики, безработицата сред младите хора, политическите решения, които се взимат на национално и наднационално ниво за бъдещето на младите и др.

…...Това обучение доказа вярата ми, че в Европа има млади и интелигентни хора, които имат идеи и притежават достатъчно знания и информация, за да открият начина, по който да ги реализират. Аз открих своя път в Кайзери!”

Георги, Български Младежки Форум


Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: