Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2012-12-06

Обучение Make your own way и впечатленията на участниците

През месец Октомври Сдружение ЗА ТЕБ участва като партньор в обучение “Мake your own way” в Кайзери, Турция, организирано по програма Младежта в Действие. Обучението бе на тема младежка безработица и предприемачество и за провеждането му бяха използвани  методите на неформалното образование: ролеви игри, работа в екип, дискусии , театър и др. По време на обучението участниците обсъдиха младежката безработица в Европа и бъдещите тенденции, споделиха своя опит, научиха някои трикове за по-успешно представяне пред работодатели и разбраха как да превърнат идеите си в реалност. Общия брой участници бе 21 души от България, Румъния, Турция, Литва, Полша, Чехия и Испания. Освен нашия представител Радомира,  в обучението се включаиха и двама младежи от други организации в страната:  Ася от Академия ГЛОУ и Георги от Български Младежки Форум.

Ето какво споделиха те с нас:

„ За мен обучението в Кайзери беше придобиване на изключително ценен опит в сферата на неформалното образование, запознаване с икономическите реалности и младежката безработица в различни Европейски държави (както и в Турция) и разбира се много нови контакти.... Това беше едно невероятно приключение и надявам се началото на много съвместни дейности! Аз лично за втори път участвам в подобно тренинг обучение и мога да кажа,че това е една страхотна възможност за всеки един млад човек, който иска да усъвършенства себе си и да добие нов опит и познания на разнообразни теми в рамките на неформалното образование. Запознах се с толкова много хора от различни страни и заедно много се забавлявахме! Това е една изключителна възможност, която горещо препоръчвам на всеки!”

Ася , Сдружение ГЛОУ„ Това обучение ме впечатли с много добрата си логистика. Усети се изключително отговорното отношение от страна на организаторите при боравенето с материалните и интрелктуални ресурси на проекта. Всички участници усетиха, какво всъщност представлява неформалното образование. Лично аз си върнах вярата в смисъла и полазата от младежките проекти и непременно искам да организирам такива догодина в родната си страна.”

Радомира, Сдружение ЗА ТЕБ“....В заниманията ни по време на самото обучение беше заложено на идеята по неформален път да стигнем до изводите сами и да се учим един от друг. За това и всички занимания, в които се включихме бяха изключително успешни. Всички участници в обучението успяхме да създадем „речник на глобализацията”, в който успяхме да дефинираме и дискутираме различните младежки политики, безработицата сред младите хора, политическите решения, които се взимат на национално и наднационално ниво за бъдещето на младите и др.

…...Това обучение доказа вярата ми, че в Европа има млади и интелигентни хора, които имат идеи и притежават достатъчно знания и информация, за да открият начина, по който да ги реализират. Аз открих своя път в Кайзери!”

Георги, Български Младежки Форум


Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: