Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2012-12-10

ЕДС в Италия

Доброволец съм по програмата ЕДС в Италия. Посрещащата ми организация е Алче Неро и една от задачите ми е да посещавам детската градина в Банколе, спокойна зона с много красиви къщи и подредени градини. Всеки ден в продължение на месец и половина работих съвместно с Матия – моят колега. Нашата задача е да се грижим  за 30 деца, чиито родители нямат възможност да ги вземат от детската градина в 15:30, когато приключват занятията. Общината на Порто Мантовано организира т.нар. „doposcuola”, т.е. услуга, която позволява децата да останат още два часа  и половина в детската градина. От тази услуга могат да се възползват деца от две училища на възраст между 3 и 5 години.


Доброволката Поля в средата.


За група от 30 деца са необходими двама учители. Направи ми впечатление организацията и дисциплинираността на децата. Учителите са строги, но справедливи и в същото време са доста любвеобвилни към децата, които от своя страна са сравнително послушни и доста организирани за възрастта си. Аз съм много доволна, че имах възможността да работя с Матия, защото той има добър подход към децата. Успява да ги организира, умее да ги провокира, така че да преодолеят страховете си, успява да ги заинтригува и да грабне вниманието им. Имам много хубави впечатления от работата с него и придобитият опит беше полезен за мен. В началото имах известни затруднения да разбирам това, което децата казват, защото не произнасят правилно всички думи. Постепенно преодолях този проблем. Придобитият опит беше полезен и интересен за мен както в лингвистично, така и в персонално и професионално отношение.

                                                                                            Поля


Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: