Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2012-12-10

ЕДС в Италия

Доброволец съм по програмата ЕДС в Италия. Посрещащата ми организация е Алче Неро и една от задачите ми е да посещавам детската градина в Банколе, спокойна зона с много красиви къщи и подредени градини. Всеки ден в продължение на месец и половина работих съвместно с Матия – моят колега. Нашата задача е да се грижим  за 30 деца, чиито родители нямат възможност да ги вземат от детската градина в 15:30, когато приключват занятията. Общината на Порто Мантовано организира т.нар. „doposcuola”, т.е. услуга, която позволява децата да останат още два часа  и половина в детската градина. От тази услуга могат да се възползват деца от две училища на възраст между 3 и 5 години.


Доброволката Поля в средата.


За група от 30 деца са необходими двама учители. Направи ми впечатление организацията и дисциплинираността на децата. Учителите са строги, но справедливи и в същото време са доста любвеобвилни към децата, които от своя страна са сравнително послушни и доста организирани за възрастта си. Аз съм много доволна, че имах възможността да работя с Матия, защото той има добър подход към децата. Успява да ги организира, умее да ги провокира, така че да преодолеят страховете си, успява да ги заинтригува и да грабне вниманието им. Имам много хубави впечатления от работата с него и придобитият опит беше полезен за мен. В началото имах известни затруднения да разбирам това, което децата казват, защото не произнасят правилно всички думи. Постепенно преодолях този проблем. Придобитият опит беше полезен и интересен за мен както в лингвистично, така и в персонално и професионално отношение.

                                                                                            Поля


Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: