Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-01-22

Тренинг при пристигане в София

Тренингът при пристигане се проведе в София от 24-ти до 29-ти Септември. Цел на  това обучение е да събере всички нови доброволци в страната и да ги запознае, да станат приятели и да научат повече за Европейската доброволческа служба и програма "Младежта в действие". Пътувахме с влак от Варна. Очаквахме с нетърпение да се срещнем с останалата част от ЕДС хората в България. Ние също бяхме развълнувани да се запознаем с новия турски ЕДС доброволец в Сдружение ЗА ТЕБ, Ибрахим.Първия ден се представихме на групата чрез игри и динамиката за разчупване на леда и представихме нашите страни. Имаше хора от Латвия, Украйна, Испания, Чехия, Армения, Великобритания, Турция, Полша, Унгария и Германия. Втория ден, наред с други дейности ние представихме нашите проекти по ЕДС и нашата работа. Също така имахме възможност да разберем повече за възможностите, които програма "Младeжта в действие" може да предложи на младежи от цяла Европа. За да научим малко повече за града, треньорите организираха състезателна игра. Разделени в двата отбора, ние  трябваше да правим снимки и да посетим най-емблематичните забележителности и паметници в София. Този опит ни даде възможност да разгледаме града и да прекараме приятно с останалата част от доброволците.

Едно от най-положителните неща за обучението при пристигане, освен факта че събира доброволци заедно, е неформалното образование, предоставено от тренерите. Всички сесии се проведоха по много динамичен начин с игри и интерактивни презентации, които насърчават участието на всеки. Освен че разбрахме повече неща за това как работи ЕДС, по време на всички сесии, треньорите подготвиха някои игри, за да се подобри работата на екипа и да научим техники за решаване на проблеми, които могат да ни помогнат в нашата ежедневна работа.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: