Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-01-22

Тренинг при пристигане в София

Тренингът при пристигане се проведе в София от 24-ти до 29-ти Септември. Цел на  това обучение е да събере всички нови доброволци в страната и да ги запознае, да станат приятели и да научат повече за Европейската доброволческа служба и програма "Младежта в действие". Пътувахме с влак от Варна. Очаквахме с нетърпение да се срещнем с останалата част от ЕДС хората в България. Ние също бяхме развълнувани да се запознаем с новия турски ЕДС доброволец в Сдружение ЗА ТЕБ, Ибрахим.Първия ден се представихме на групата чрез игри и динамиката за разчупване на леда и представихме нашите страни. Имаше хора от Латвия, Украйна, Испания, Чехия, Армения, Великобритания, Турция, Полша, Унгария и Германия. Втория ден, наред с други дейности ние представихме нашите проекти по ЕДС и нашата работа. Също така имахме възможност да разберем повече за възможностите, които програма "Младeжта в действие" може да предложи на младежи от цяла Европа. За да научим малко повече за града, треньорите организираха състезателна игра. Разделени в двата отбора, ние  трябваше да правим снимки и да посетим най-емблематичните забележителности и паметници в София. Този опит ни даде възможност да разгледаме града и да прекараме приятно с останалата част от доброволците.

Едно от най-положителните неща за обучението при пристигане, освен факта че събира доброволци заедно, е неформалното образование, предоставено от тренерите. Всички сесии се проведоха по много динамичен начин с игри и интерактивни презентации, които насърчават участието на всеки. Освен че разбрахме повече неща за това как работи ЕДС, по време на всички сесии, треньорите подготвиха някои игри, за да се подобри работата на екипа и да научим техники за решаване на проблеми, които могат да ни помогнат в нашата ежедневна работа.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: