Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-02-06

Сдружение ЗА ТЕБ и Фондация SOS- Сенейства в риск организират обучение за сексуално образованиена за младежи с увреждания

Сдружение ЗА ТЕБ и Фондация "SOS"- Семейства в риск разработиха серия от семинари по сексуално образование и права на човека за младежи от Сдружение ЗА ТЕБ. Обученията бяха направени от служители и доброволци на Фондация SOS в офиса на Сдружение ЗА ТЕБ. Инициативата цели да насърчи здравословни и отговорни сексуални практики сред младите хора с увреждания. Семинарите започнаха на 17 октомври и основните теми и проблеми бяха правата на човека, полово предавани болести и ХИВ / СПИН, сексуално насилие и трафика на хора.Двете организации смятат, че е много важно да се отговори на тези въпроси сред младежите, тъй като повече от 67% от новодиагностицираните случаи на ХИВ инфекции са от младежите между 15 и 29 години. По време на едночасовите сесии, младежите имаха възможността да се задълбочат върху причините за Полово Предавани Болести и най-добрите начини за предотвратяване на риска от инфекция.

Обучението за сексуално насилие отвори дискусия по някои ежедневни житейски ситуации в сексуалните взаимоотношения и любовта. С някои ключови въпроси и примери за сексуален тормоз младежите започнаха дискусия, въз основа на своите идеи и мисли. Тази дискусия им помогна да изследват някои предразсъдъци и стереотипи. Те също така имаха възможност да обсъдят някои от примерите, дадени по време на обучението у дома и по-късно да ги споделят с останалите участници.

Последният семинар на 12 декември, постави въпроса за трафика на хора. Това е важна тема поради зачестилите случаи на трафик на хора с увреждания, с които двете организации се сблъскват. Младежите научиха как трафика работи, как да се идентифицират някои потенциално опасни ситуации и как да се справят с тях.

Сдружение ЗА ТЕБ и SOS Фондация-Семейства в Риск са много доволни от резултатите и участието на участниците. Тази инициатива се оказа много необходима, тъй като разгледа житейски проблеми и ситуации, които могат да повлияят особено на младите хора с увреждания. Двете организации също считат за много положително активното участието на семействата на младежите(обсъждане на теми с техните синове и дъщери в дома), както и участието на доброволци и служители при провеждане на обучението.
 

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: