Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-02-06

Сдружение ЗА ТЕБ и Фондация SOS- Сенейства в риск организират обучение за сексуално образованиена за младежи с увреждания

Сдружение ЗА ТЕБ и Фондация "SOS"- Семейства в риск разработиха серия от семинари по сексуално образование и права на човека за младежи от Сдружение ЗА ТЕБ. Обученията бяха направени от служители и доброволци на Фондация SOS в офиса на Сдружение ЗА ТЕБ. Инициативата цели да насърчи здравословни и отговорни сексуални практики сред младите хора с увреждания. Семинарите започнаха на 17 октомври и основните теми и проблеми бяха правата на човека, полово предавани болести и ХИВ / СПИН, сексуално насилие и трафика на хора.Двете организации смятат, че е много важно да се отговори на тези въпроси сред младежите, тъй като повече от 67% от новодиагностицираните случаи на ХИВ инфекции са от младежите между 15 и 29 години. По време на едночасовите сесии, младежите имаха възможността да се задълбочат върху причините за Полово Предавани Болести и най-добрите начини за предотвратяване на риска от инфекция.

Обучението за сексуално насилие отвори дискусия по някои ежедневни житейски ситуации в сексуалните взаимоотношения и любовта. С някои ключови въпроси и примери за сексуален тормоз младежите започнаха дискусия, въз основа на своите идеи и мисли. Тази дискусия им помогна да изследват някои предразсъдъци и стереотипи. Те също така имаха възможност да обсъдят някои от примерите, дадени по време на обучението у дома и по-късно да ги споделят с останалите участници.

Последният семинар на 12 декември, постави въпроса за трафика на хора. Това е важна тема поради зачестилите случаи на трафик на хора с увреждания, с които двете организации се сблъскват. Младежите научиха как трафика работи, как да се идентифицират някои потенциално опасни ситуации и как да се справят с тях.

Сдружение ЗА ТЕБ и SOS Фондация-Семейства в Риск са много доволни от резултатите и участието на участниците. Тази инициатива се оказа много необходима, тъй като разгледа житейски проблеми и ситуации, които могат да повлияят особено на младите хора с увреждания. Двете организации също считат за много положително активното участието на семействата на младежите(обсъждане на теми с техните синове и дъщери в дома), както и участието на доброволци и служители при провеждане на обучението.
 

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: