Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-02-22

Първите впечатления на Марина, ЕДС доброволец във Варна

 

Marina is the new EVS volunteer in Association For You. A part of her tasks in Association FOR YOU , she is volunteering also in the International Relations Office of the University of Economics - Varna and wants to share with you the impressions of what a great chance is to volunteering and work abroad.

Марина, ЕДС доброволец от Румания
Аз съм Марина от Букурещ, Румъния и през последнте 3 години живеех в Испания. Там изкарах моя ЕРАЗЪМ, моята магистратура и моя стаж в управата на провинция Коруня. Тъй като много обичам да пътувам,  да работя в чужбина и да разширявам моите хоризонти аз реших да кандидатствам за ЕДС (Европейска Довроболческа Служба). И бях одобрена , така че в момента съм Европейски доброволец във Варна.

Задачите ми в международния офис са да помагам в работата свързана с пристигащитете ЕРАЗЪМ студенти, да поддържам контакти с партньорски университети  и да търся нови контакти, да подпомагам органицацията на ЕРАЗЪМ,, да търся и кандидатствам с нови проекти и да подготвам рекламни материали между друга работа. В сдружение ЗА ТЕБ заедно с останалите доброволци подготвяме информационни кампании на тема Европейска доброволческа служба и давам информация на заинтересовани младежи как да се включат в тази възможност. Освен това участвам и в неформални сесии за изучаване на английски език.

Да съм ЕДС е много хубав опит. Аз живея и работя в чужбина, запознавам се с нова култура, нови хора, уча нов език. За мен ЕДС е не само придобиване на нови умения ( които със сигурност ще ми помогнат в бъдеще), но предимно лично развитие.

Среща с повече  ЕДС доброволци
Имам тази изключителна възможност да прекарам почти една година в много хуваб град, където успях да се срещна с хора от различни страни. Аз вече участвах в обучение при пристигане в София. Там се срещнах с 25 ЕДС довроболци от Франция, Латвия, Грузия, Испания и Турция, които работят по различни проекти, имат различен произход и говорят различни езици, но въпреки това се разбирахме прекрасно. Намерих нови приятели и създадох  нови връзки за бъдещи партньорства.

Аз вече посетих някои от доброволците в градовете им и те дойдоха да ме посетят в Букурещ, където прекарахме времето си заедно прекрасно.
Сигурна съм, че все още не осъзнавам голямото влияние, коетоЕДС ще има над живота ми, но това, в което съм сигурна е, че ЕДС е най-доброто нещо, което някога съм правила в живота ми и се възползвам всеки ден.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: