Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-02-22

Първите впечатления на Марина, ЕДС доброволец във Варна

 

Marina is the new EVS volunteer in Association For You. A part of her tasks in Association FOR YOU , she is volunteering also in the International Relations Office of the University of Economics - Varna and wants to share with you the impressions of what a great chance is to volunteering and work abroad.

Марина, ЕДС доброволец от Румания
Аз съм Марина от Букурещ, Румъния и през последнте 3 години живеех в Испания. Там изкарах моя ЕРАЗЪМ, моята магистратура и моя стаж в управата на провинция Коруня. Тъй като много обичам да пътувам,  да работя в чужбина и да разширявам моите хоризонти аз реших да кандидатствам за ЕДС (Европейска Довроболческа Служба). И бях одобрена , така че в момента съм Европейски доброволец във Варна.

Задачите ми в международния офис са да помагам в работата свързана с пристигащитете ЕРАЗЪМ студенти, да поддържам контакти с партньорски университети  и да търся нови контакти, да подпомагам органицацията на ЕРАЗЪМ,, да търся и кандидатствам с нови проекти и да подготвам рекламни материали между друга работа. В сдружение ЗА ТЕБ заедно с останалите доброволци подготвяме информационни кампании на тема Европейска доброволческа служба и давам информация на заинтересовани младежи как да се включат в тази възможност. Освен това участвам и в неформални сесии за изучаване на английски език.

Да съм ЕДС е много хубав опит. Аз живея и работя в чужбина, запознавам се с нова култура, нови хора, уча нов език. За мен ЕДС е не само придобиване на нови умения ( които със сигурност ще ми помогнат в бъдеще), но предимно лично развитие.

Среща с повече  ЕДС доброволци
Имам тази изключителна възможност да прекарам почти една година в много хуваб град, където успях да се срещна с хора от различни страни. Аз вече участвах в обучение при пристигане в София. Там се срещнах с 25 ЕДС довроболци от Франция, Латвия, Грузия, Испания и Турция, които работят по различни проекти, имат различен произход и говорят различни езици, но въпреки това се разбирахме прекрасно. Намерих нови приятели и създадох  нови връзки за бъдещи партньорства.

Аз вече посетих някои от доброволците в градовете им и те дойдоха да ме посетят в Букурещ, където прекарахме времето си заедно прекрасно.
Сигурна съм, че все още не осъзнавам голямото влияние, коетоЕДС ще има над живота ми, но това, в което съм сигурна е, че ЕДС е най-доброто нещо, което някога съм правила в живота ми и се възползвам всеки ден.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: