Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-02-22

Среща с доброволци в Истанбул

Истанбул е едно от местата, които исках да посетя от дълго време. Културата, музиката, традициите, храната, хората ... са толкова интересни и непознати за мен. Ето защо реших да пътувам до там с някои други доброволци по ЕДС.ЕДС довроболци в Истанбул

С някои от другите ЕДС доброволци в България планирахме пътуване до Истанбул през Ноември миналата година. Заедно с Маел, друг френски ЕДС доброволец, взехме автобус от Варна. Отне ни около 8 часа, за да пристигнем в Истанбул. Не можахме да спим в автобуса, но вълнението, че сме в Истанбул бе по-силно от умората.

 

Там се срещнахме с Мириам и Лаура, две испански доброволки и Рихард, чешки доброволец, които работят заедно в Жар-театър в София. Запознах се с тях на моето обучение при пристигане и решихме да се съберем, за да видим този красив град. Това е едно от нещата, които ми харесват в Европейската доброволческа служба: винаги ще се намери някой, който е мотивиран да пътува, без значение къде.

 

Освен посещение на основните места като "Султан Ахмед джамия” (по-известна като Синята джамия), Цистерните," Света София " и Капалъ чарши пълен с цветове, миризми и движение, както и много други, ние искахме да се насладим на живота по улиците в азиатската част. Пресякохме Мраморно море с ферибот. Изгубихме се из улиците и пазарите и оценихме големите контрасти между двети части на града. Смесицата от култури, източни и западни, прави Истанбул едно от най-интересните и уникални места, които съм посещавала.

 

Среща с Ахмет - бивш доброволец във Варна

В Истанбул се запознах с Ахмет, предишният ЕДС доброволец в Сдружение ЗА ТЕБ. Той напусна Варна в деня, в който аз пристигнах, така че за съжаление не можахме да се срещнем по-рано. Реших, че това е добра възможност да пием турско кафе или "салеп" заедно и да прекараме приятно. Като турчин, Ахмет е много гостоприемен и ни разходи из града. Заведе ни в джамия за молебена и ни обясни процеса, правилата и любопитни факти около религиозните практики. Бяхме толкова любопитни и не спирахме да му задаваме въпроси.

 

Накратко, имах страхотно пътуване и опит, не само защото посетих един от градовете, които са любопитни за мен, но и защото прекарах приятни моменти с ЕДС приятели.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: