Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-02-22

Среща с доброволци в Истанбул

Истанбул е едно от местата, които исках да посетя от дълго време. Културата, музиката, традициите, храната, хората ... са толкова интересни и непознати за мен. Ето защо реших да пътувам до там с някои други доброволци по ЕДС.ЕДС довроболци в Истанбул

С някои от другите ЕДС доброволци в България планирахме пътуване до Истанбул през Ноември миналата година. Заедно с Маел, друг френски ЕДС доброволец, взехме автобус от Варна. Отне ни около 8 часа, за да пристигнем в Истанбул. Не можахме да спим в автобуса, но вълнението, че сме в Истанбул бе по-силно от умората.

 

Там се срещнахме с Мириам и Лаура, две испански доброволки и Рихард, чешки доброволец, които работят заедно в Жар-театър в София. Запознах се с тях на моето обучение при пристигане и решихме да се съберем, за да видим този красив град. Това е едно от нещата, които ми харесват в Европейската доброволческа служба: винаги ще се намери някой, който е мотивиран да пътува, без значение къде.

 

Освен посещение на основните места като "Султан Ахмед джамия” (по-известна като Синята джамия), Цистерните," Света София " и Капалъ чарши пълен с цветове, миризми и движение, както и много други, ние искахме да се насладим на живота по улиците в азиатската част. Пресякохме Мраморно море с ферибот. Изгубихме се из улиците и пазарите и оценихме големите контрасти между двети части на града. Смесицата от култури, източни и западни, прави Истанбул едно от най-интересните и уникални места, които съм посещавала.

 

Среща с Ахмет - бивш доброволец във Варна

В Истанбул се запознах с Ахмет, предишният ЕДС доброволец в Сдружение ЗА ТЕБ. Той напусна Варна в деня, в който аз пристигнах, така че за съжаление не можахме да се срещнем по-рано. Реших, че това е добра възможност да пием турско кафе или "салеп" заедно и да прекараме приятно. Като турчин, Ахмет е много гостоприемен и ни разходи из града. Заведе ни в джамия за молебена и ни обясни процеса, правилата и любопитни факти около религиозните практики. Бяхме толкова любопитни и не спирахме да му задаваме въпроси.

 

Накратко, имах страхотно пътуване и опит, не само защото посетих един от градовете, които са любопитни за мен, но и защото прекарах приятни моменти с ЕДС приятели.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: