Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-02-28

Доброволците посещават Аладжа манастир

С някои доброволци и Илиана, моят ментор и доброволец в Сдружение ЗА ТЕБ, посетихме Аладжа манастир, средновековен манастир, пещера на 17 км от Варна. Това е една от най-уникалните религиозни конструкции в България.


Доброволци в уникални места

Няколко ЕДС доброволци във Варна и Илиана, ментор и доброволец в Сдружение ЗА ТЕБ, решихме да пътуват до Аладжа манастир. Мястото се намира в красива природна среда, така че имахме възможност да се разходим из района и да опознаем уникалната флора на това място. Пътувахме с автобус и ни отне по-малко от половин час, за да стигнем до там. Също така разгледахме вътрешността на пещерите и катакомбите, и получихме информация от таблата за различните религиозни ритуали и историята на изграждането на манастира.

Комплексът е посветен на Светата Троица и е религиозен подслон за една монашеска общност, по времето на  Втората Българска империя, от 12-ти век насам. Монаси, бягащи от турските сили, построили манастира на скалното образувание. Те издълбали скалата  и я разделили на различни помещения, в които да живеят и да се молят. Комплексът се намира в доста добра форма, като се има предвид колко е стар.

Веднъж седмично там се провеждат интересни светлинни представления, но ние нямахме
възможност да ги видим, тъй като те са само в неделя, а ние бяхме там в събота и се върнахме на същия ден.


ЕДС ви дава възможност да откриете нови страни

Европейската Доброволческа Служба е добър начин да пътувате в чужбина и да откриете красивите места в други страни. Едно от най-хубавите неща е, че ЕДС доброволците, които сме във Варна, сме много мотивирани и често пътуваме заедно в страната.


Кристина


Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: