Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-02-28

Доброволците посещават Аладжа манастир

С някои доброволци и Илиана, моят ментор и доброволец в Сдружение ЗА ТЕБ, посетихме Аладжа манастир, средновековен манастир, пещера на 17 км от Варна. Това е една от най-уникалните религиозни конструкции в България.


Доброволци в уникални места

Няколко ЕДС доброволци във Варна и Илиана, ментор и доброволец в Сдружение ЗА ТЕБ, решихме да пътуват до Аладжа манастир. Мястото се намира в красива природна среда, така че имахме възможност да се разходим из района и да опознаем уникалната флора на това място. Пътувахме с автобус и ни отне по-малко от половин час, за да стигнем до там. Също така разгледахме вътрешността на пещерите и катакомбите, и получихме информация от таблата за различните религиозни ритуали и историята на изграждането на манастира.

Комплексът е посветен на Светата Троица и е религиозен подслон за една монашеска общност, по времето на  Втората Българска империя, от 12-ти век насам. Монаси, бягащи от турските сили, построили манастира на скалното образувание. Те издълбали скалата  и я разделили на различни помещения, в които да живеят и да се молят. Комплексът се намира в доста добра форма, като се има предвид колко е стар.

Веднъж седмично там се провеждат интересни светлинни представления, но ние нямахме
възможност да ги видим, тъй като те са само в неделя, а ние бяхме там в събота и се върнахме на същия ден.


ЕДС ви дава възможност да откриете нови страни

Европейската Доброволческа Служба е добър начин да пътувате в чужбина и да откриете красивите места в други страни. Едно от най-хубавите неща е, че ЕДС доброволците, които сме във Варна, сме много мотивирани и често пътуваме заедно в страната.


Кристина


Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: