Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-03-04

Доброволци в Стара планина

През Януари 2013 отидохме дo Пирдопски Балкан. Бях с Маел-друг  ЕДС доброволец   и някои други приятели от Варна.

 


ЕДС Доброволци в Пирдоп

Едно от нещата, които ми харесват най-много да съм ЕДС доброволец в България е, че страната има такова голямо разнообразие от красиви природни кътчета. Миналия уикенд, с Маел-друг  ЕДС доброволец   и някои други приятели от Варна отидохме в Пирдопски Валкан. Бяхме много въодушевени за това преживяване.

 

Пътувахме с влак. Тръгнахме от Варна в четвъртък вечерта и пристигнахме в Пирдоп сутринта. Пирдоп е малък град с около 8000 жители, разположен на 80 км източно от София. Не прекарахме много време там, защото щяхме да спим на хижа "Паскал", където останахме за два дни. Хижата е около два часа пеша от Пирдоп. Времето беше снеговито, а раниците ни бяха тежки.

 

На следващия ден, се събудихме рано сутринта и започнахме да катерим планината, за да стигнем билото.  

 

Видимостта бе оскъдна и имаше много сняг, така че изкачването беше трудно. Катерихме бавно, но постоянно, докато не стигнахме до билото на Стара Планина. Мога да ви уверя, че преживяването  и гледката си струваха усилията.

 

Връщайки се, срещнахме четирима други планинари, които са бяха запътили към хижа отвъд билото на планината. Беше впечатляващо преживявяне да ги срещнем, защото те трябваше да вървят 6 часа в тази виелица, а един от тях бе на 75 години.

 

Незабравимо прекарване

Неделя пътувахме до София с някои от хората, които бяха в хижата. Преди нощния влак към Варна, се разходихме из столицата и неините паркове.Мога да кажа, че това е едно от най-големите ми  преживявания през моя ЕДС. Надявам се, че скоро ще имам още един шанс да отида в планинита с приятели и доброволци на ЕДС.


Кристина

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: