Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-03-09

Доброволци и студенти във Велико Търново

 

 

С група от български приятели и  ЕДС доброволци, студенти и бивши студенти решихме да прекараме уикенда във Велико Търново за Студентскят празник.

 

Доброволците в празнуване на Студентскят празник

Последият 8-ми Декември беше много специален ден за всички студенти в България. Това е Студентскят празник. Няма значение ако вече не си студент защото духът остава винаги в теб. Затова, заедно с група  българи и ЕДС приятели, студенти и бивши студенти, решихме да прекараме един уикенд във Велико Търново, един от най- големите студентиски градове в България. В действителност, Велико Търновският Университет е вторият по големина в страната след Софийския Университет.

 

Градът не е много голям (около 68,000 жители), но тъй като е пълен със студенти, е доста динамичен (и спокойно място, в същото време). За да се отбележи  Студентскят празник, входа за всички музеи беше свободен ("Свободен" е вълшебна дума за доброволци ) и успяхме да посетим някои от тях като например Затворът-музей или Археологическият музей.

 

ЕДС отваря вратата за нови изживявания

Велико Търново стана едно от любимите ми места в България, защото човек може както да се отпусне разхождайки се по спокойните улици в стария град, така и да посети някои интересни събития в центъра. Особено забележително е запазването на старите традиционни къщи и местната архитектура, която е една от най-главните атракции за туристите. Нещо, което е трудно да се види във Варна. Тъй като времето беше хубаво ние посетихме руините на замъка Царевец, които се намират на хълма със същото име.

 

Гледките са невероятни и все още можете да почувствате величието на място, което е било избрано място за местоположението на дворците на българските царе. Велико Търново, в действителност, е историческата столица на Втората българска държава.

 

И разбира се, имахме и време за проверка на някои барове и кръчми. В края на краищата, ние трябваше да отпразнуваме специален повод! И доброволците обичат да празнуват специални поводи.

 

Наистина ви препоръчвам да посетите това красиво място в България и ако имате достатъчно време, да посетите и село Арбанаси - село с богата история и много исторически забележителности.


 

Като ЕДС доброволец трябва да проучите целия свят пред вас. При разговорът с някои настоящи доброволци и приятели, с които бяхме, започнахме да осъзнаваме колко голямо влияние има този опит е като в живота ни. Не става дума само за факта, че работата и живота в чужбина, ви позволяват да растете лично и професионално. Но също и защото благодарение на ЕДС имате шанс да откриете такива красиви градове като Велико Търново и на други места, пътувайки в България.

Cristina
 

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: