Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-03-09

Доброволци и студенти във Велико Търново

 

 

С група от български приятели и  ЕДС доброволци, студенти и бивши студенти решихме да прекараме уикенда във Велико Търново за Студентскят празник.

 

Доброволците в празнуване на Студентскят празник

Последият 8-ми Декември беше много специален ден за всички студенти в България. Това е Студентскят празник. Няма значение ако вече не си студент защото духът остава винаги в теб. Затова, заедно с група  българи и ЕДС приятели, студенти и бивши студенти, решихме да прекараме един уикенд във Велико Търново, един от най- големите студентиски градове в България. В действителност, Велико Търновският Университет е вторият по големина в страната след Софийския Университет.

 

Градът не е много голям (около 68,000 жители), но тъй като е пълен със студенти, е доста динамичен (и спокойно място, в същото време). За да се отбележи  Студентскят празник, входа за всички музеи беше свободен ("Свободен" е вълшебна дума за доброволци ) и успяхме да посетим някои от тях като например Затворът-музей или Археологическият музей.

 

ЕДС отваря вратата за нови изживявания

Велико Търново стана едно от любимите ми места в България, защото човек може както да се отпусне разхождайки се по спокойните улици в стария град, така и да посети някои интересни събития в центъра. Особено забележително е запазването на старите традиционни къщи и местната архитектура, която е една от най-главните атракции за туристите. Нещо, което е трудно да се види във Варна. Тъй като времето беше хубаво ние посетихме руините на замъка Царевец, които се намират на хълма със същото име.

 

Гледките са невероятни и все още можете да почувствате величието на място, което е било избрано място за местоположението на дворците на българските царе. Велико Търново, в действителност, е историческата столица на Втората българска държава.

 

И разбира се, имахме и време за проверка на някои барове и кръчми. В края на краищата, ние трябваше да отпразнуваме специален повод! И доброволците обичат да празнуват специални поводи.

 

Наистина ви препоръчвам да посетите това красиво място в България и ако имате достатъчно време, да посетите и село Арбанаси - село с богата история и много исторически забележителности.


 

Като ЕДС доброволец трябва да проучите целия свят пред вас. При разговорът с някои настоящи доброволци и приятели, с които бяхме, започнахме да осъзнаваме колко голямо влияние има този опит е като в живота ни. Не става дума само за факта, че работата и живота в чужбина, ви позволяват да растете лично и професионално. Но също и защото благодарение на ЕДС имате шанс да откриете такива красиви градове като Велико Търново и на други места, пътувайки в България.

Cristina
 

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: