Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-04-04

Доброволци в Мадара и Шумен

 

В началото на Октомври, заедно с Елина, Ибрахим ( бивш доброволец в Сдружение ЗА ТЕБ), Лили, (неговият ментор) и Маел(френски ЕДС доброволец във Варна) отидохме до Шумен за да видим Мадарския конник.

Пътувахме с кола. Пътуването не е толкова дълго (около 2 часа), така че имахме възможност да се върнем на същия ден. Първата спирка бе Мадарския конник. Елина ни разказа историята на този паметник. Мадарският конник представлява фигура на рицар, който язди кон и промушва лъв. В композицията има и орел и куче зад конника. Има и някои надписи на средновековен гръцки език в скалата. Паметникът датира около 710 г. сл. Хр и е в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Като ЕДС доброволец е много интересно да пътувам из страната и да имам възможността да науча повече за българската култура и история. Мястото е хубаво за разходка, тъй като има интересни пътеки и богата растителност.

След Мадарския конник пътувахме до Шумен, за да видим най-голямата джамия в България. Това е така, защото в града има голяма мюсюлманска общност. Джамията се ремонтира, но все пак можахме да я видим отвътре.

Доброволчеството и пътуване

Преди да се върмем във Варна, ние също посетихме големия комунистически паметник, построен в града порез 80-те години. Той е наречен Паметник „Създатели на българската държава“ и това е единственият паметник в света, който изобразява историята на цялата страна от създаването и до днешни дни. За да стигнетем до паметника, ние трябваше да изкачим повече от 1000 стъпала. Но тъй като сме ЕДС доброволци, сме в доста добра форма. Бяхме впечатлени от големината и кубистичния стил на фигурите, издялани там.

Кристина, ЕДС в България

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: