Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2010-04-07

Промени в закона за месечни добавки за деца с трайни увреждания

В Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца се регламентира предоставянето на месечни добавки за деца с трайни увреждания.

Правителството допълни Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца с текстове, които регламентират предоставянето на месечни добавки за деца с трайни увреждания. Промяната се прави в съответствие с приетите изменения в Закона за семейни помощи за деца.

С цел облекчаване на лицата, които полагат грижи за деца с трайни увреждания, се запазва досега действащият режим за подаване на молба-декларацията за отпускане на добавката. В нея се включва и изискване за деклариране, че детето не ползва социална услуга - резидентен тип на пълна държавна издръжка.

Друга промяна е свързана с прецизиране на дефиницията на дете с трайно увреждане в съответствие с последните промени в Закона за здравето и Закона за интеграция на хората с увреждания. По същите причини терминът „ограничена възможност за социална адаптация” се заменя с вид и степен на увреждане и степен на намалена работоспособност.

 Не се знае от кога с точност ще се подават нови документи за чл.43-чл8 вече, 'евентуално отговарят от социалните' че през месец май ще се приемат новите молби, а относно новите промени за детските надбавки, само тези които в срок ще подават молби са с новите изисквания за другите не се отнася.

Промените са:

'До момента, за да получат парите, родителите трябваше да докажат, че доходът на член от семейството не надхвърля 350 лева. Сега се прибавя и още едно изискване - децата трябва да са минали задължителните профилактични прегледи и имунизации.'

Всички новини

 

Коментари:

Здравейте,с новите промени в закона за деца с увреждания средствата по новия чл.8 вече не се изплащат със задна дата,а от датата на ТЕЛК решението.
Поздрави:Сдружение За Теб

emi ne nie minahme na telk sega deteto e ve4e na 1 godina a diagnozata mu e ot samoto rajdane i po 4len 43 ot 2005 godina vliazal v sila pomo6ti se izpla6tat sas zadna data ot datata na postavena diagnoza

deteto mi e osvidetelstveno na 100% no zaboliavaneto mu e ot rajdaneto do sega po 4len 43 se izpla6taha pomo6ti i sas zadna data ima li promeni v tozi zakon ili pravoto za pomo6t sas zadna data ostava

izvinqvam se ako sam vi zasegnala

Ние сме сдружение,Неправителствена организания и нямаме нищо общо с каквито и да е плащания,даже някои от нашите членове имат деца със СОП и те чакат плащанията.Съжеляваме ако нещо зависеше от нас ,то да беше направено вече,така че не ни нападайте и нас.

koga she pusnete na decata parite be horatova e bezobrazie

Да, бавят се добавките, както става ясно вече на 30-то число от месеца да се чакат.

A ZASHO SE BAVQT TEZI PARI NA DECA S UVREJDANQ VSEKI MESEC TOVA NQMALI KOI DA KAJE

Промяната е следната:чл.43 става член8 като това не променя размера на средствата а само някои понятия както е обяснено по горе,като се подава наново документи за чл8 това е след изтичане на телк-решение,ще се подписва декларация че детето не е настанено за отглеждане на пълна държавна издръжка .Ако не е изтекло телк решението не се подават документи за новия член8.

най вероятно са Ви уведомили че си продължават тъй като има промени в закона и е вече чл.8 и не е необходимо да се подават нови документи до изтичане на срока на Телк решението.

1 - 10 от 13

Следваща Край

 

Изпрати коментар: