Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2010-04-07

Промени в закона за месечни добавки за деца с трайни увреждания

В Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца се регламентира предоставянето на месечни добавки за деца с трайни увреждания.

Правителството допълни Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца с текстове, които регламентират предоставянето на месечни добавки за деца с трайни увреждания. Промяната се прави в съответствие с приетите изменения в Закона за семейни помощи за деца.

С цел облекчаване на лицата, които полагат грижи за деца с трайни увреждания, се запазва досега действащият режим за подаване на молба-декларацията за отпускане на добавката. В нея се включва и изискване за деклариране, че детето не ползва социална услуга - резидентен тип на пълна държавна издръжка.

Друга промяна е свързана с прецизиране на дефиницията на дете с трайно увреждане в съответствие с последните промени в Закона за здравето и Закона за интеграция на хората с увреждания. По същите причини терминът „ограничена възможност за социална адаптация” се заменя с вид и степен на увреждане и степен на намалена работоспособност.

 Не се знае от кога с точност ще се подават нови документи за чл.43-чл8 вече, 'евентуално отговарят от социалните' че през месец май ще се приемат новите молби, а относно новите промени за детските надбавки, само тези които в срок ще подават молби са с новите изисквания за другите не се отнася.

Промените са:

'До момента, за да получат парите, родителите трябваше да докажат, че доходът на член от семейството не надхвърля 350 лева. Сега се прибавя и още едно изискване - децата трябва да са минали задължителните профилактични прегледи и имунизации.'

Всички новини

 

Коментари:

Здравейте,с новите промени в закона за деца с увреждания средствата по новия чл.8 вече не се изплащат със задна дата,а от датата на ТЕЛК решението.
Поздрави:Сдружение За Теб

emi ne nie minahme na telk sega deteto e ve4e na 1 godina a diagnozata mu e ot samoto rajdane i po 4len 43 ot 2005 godina vliazal v sila pomo6ti se izpla6tat sas zadna data ot datata na postavena diagnoza

deteto mi e osvidetelstveno na 100% no zaboliavaneto mu e ot rajdaneto do sega po 4len 43 se izpla6taha pomo6ti i sas zadna data ima li promeni v tozi zakon ili pravoto za pomo6t sas zadna data ostava

izvinqvam se ako sam vi zasegnala

Ние сме сдружение,Неправителствена организания и нямаме нищо общо с каквито и да е плащания,даже някои от нашите членове имат деца със СОП и те чакат плащанията.Съжеляваме ако нещо зависеше от нас ,то да беше направено вече,така че не ни нападайте и нас.

koga she pusnete na decata parite be horatova e bezobrazie

Да, бавят се добавките, както става ясно вече на 30-то число от месеца да се чакат.

A ZASHO SE BAVQT TEZI PARI NA DECA S UVREJDANQ VSEKI MESEC TOVA NQMALI KOI DA KAJE

Промяната е следната:чл.43 става член8 като това не променя размера на средствата а само някои понятия както е обяснено по горе,като се подава наново документи за чл8 това е след изтичане на телк-решение,ще се подписва декларация че детето не е настанено за отглеждане на пълна държавна издръжка .Ако не е изтекло телк решението не се подават документи за новия член8.

най вероятно са Ви уведомили че си продължават тъй като има промени в закона и е вече чл.8 и не е необходимо да се подават нови документи до изтичане на срока на Телк решението.

1 - 10 от 13

Следваща Край

 

Изпрати коментар: