Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-04-11

Сдружение ЗА ТЕБ организира младежки обмен във Варна с български и испански младежи

 

Международен младежки обмен „Виж отвъд морето!”

Сдружение ЗА ТЕБ ще вземе участие в младежки обмен, който ще събере 16 младежи с увреждания от Испания и България. Едноседмичния обмен ще се проведе в гр. Варна от 22 до 29 април.

 

Обменът има за цел да даде възможност на младите хора с увреждания да ознаят други култури, традиции, природа и т.н. Този международен опит също ще им помогне да бъдат в по-благоприятна и толерантна среда по отношение на хора с различен произход и от различни страни.

Младежите ще прекарат 8 дни заедно и ще участват в различни дейности, които ще им позволят да знаят повече за България и Испания. Тези дейности включват разходки из града, екскурзии, дейности на открито и игри, както и една международна вечер. В Интернационалната вечер, която ще се проведе в Yo-Ho-Hostel във Варна на 28 април те ще обменят информация за техните различни култури и традиции, музика, народни танци, ястия и др. Младежите също така ще организират и фотоизложба със снимки от най-красивите и интересни природни и исторически места на двете страни.

Fundación Adcor: испанския партньор в обмена

Fundación Adcor (Фондация Adcor) е испански партньор. Той работи, предлага информация, обучение и подкрепа на хора с увреждания и техните семейства. Подобно на Сдружение ЗА ТЕБ, те организират изработване на работилници за хора с увреждания. По този начин работилницата също предлага възможността младите с увреждания, доброволците и семействата да прекарват хубаво време заедно.

По време на цялата работилница, младежите ще бъдат подкрепени от преподаватели, ръководители на групата и психолог. Координатор на Сдружение ЗА ТЕБ и доброволци също ще участват в цялата борса.

Този проект се реализира с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. Съдържанието на настоящото издание/вестник/брошура/ не отразява позицията на Европейската общност, програма “Младежта в действие” или НЦЕМПИ.

„Виж отвъд морето!” Радио Варна интервю

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: