Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-04-11

Сдружение ЗА ТЕБ организира младежки обмен във Варна с български и испански младежи

 

Международен младежки обмен „Виж отвъд морето!”

Сдружение ЗА ТЕБ ще вземе участие в младежки обмен, който ще събере 16 младежи с увреждания от Испания и България. Едноседмичния обмен ще се проведе в гр. Варна от 22 до 29 април.

 

Обменът има за цел да даде възможност на младите хора с увреждания да ознаят други култури, традиции, природа и т.н. Този международен опит също ще им помогне да бъдат в по-благоприятна и толерантна среда по отношение на хора с различен произход и от различни страни.

Младежите ще прекарат 8 дни заедно и ще участват в различни дейности, които ще им позволят да знаят повече за България и Испания. Тези дейности включват разходки из града, екскурзии, дейности на открито и игри, както и една международна вечер. В Интернационалната вечер, която ще се проведе в Yo-Ho-Hostel във Варна на 28 април те ще обменят информация за техните различни култури и традиции, музика, народни танци, ястия и др. Младежите също така ще организират и фотоизложба със снимки от най-красивите и интересни природни и исторически места на двете страни.

Fundación Adcor: испанския партньор в обмена

Fundación Adcor (Фондация Adcor) е испански партньор. Той работи, предлага информация, обучение и подкрепа на хора с увреждания и техните семейства. Подобно на Сдружение ЗА ТЕБ, те организират изработване на работилници за хора с увреждания. По този начин работилницата също предлага възможността младите с увреждания, доброволците и семействата да прекарват хубаво време заедно.

По време на цялата работилница, младежите ще бъдат подкрепени от преподаватели, ръководители на групата и психолог. Координатор на Сдружение ЗА ТЕБ и доброволци също ще участват в цялата борса.

Този проект се реализира с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. Съдържанието на настоящото издание/вестник/брошура/ не отразява позицията на Европейската общност, програма “Младежта в действие” или НЦЕМПИ.

„Виж отвъд морето!” Радио Варна интервю

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: