Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-04-18

Сдружение ЗА ТЕБ организира три презентации на Европейска Доброволческа Служба в Икомомически Университет - Варна и Технически университет-Варна

 

 

Презентация на ЕДС от доброволци във Варна

Първата и втората презентация се състояха на 16 април в 9.00 и 11.00 в Технически университет-Варна. Двама от доброволците по ЕДС – СДРУЖЕНИЕ ЗА ТЕБ: Марина (която развива разработването на Международното бюро за връзки в Икономически университет) Кристина и коорфинаторът, Елина.

 

Елина даде кратко описание на студентите какво ЕДС. Елина започна с въведение за да обясни основните точки на Европейската доброволческа служба. Какво е ЕДС?, Какво може да предложи?, Изискванията за участие, видовете работи. Също така доброволците могат да развият из страната клубове, където хората могат да се отдадат на доброволческата дейност. Кристина и Маринa обясниха преживяванията си като Едс във Варна. Те говориха за вида на работата, която вършат и основните впечатления за страната и начина на живот.

Третата презентация се състоя в същия ден в Икономически университет-Варна на 17.00. Подобно на предишния път, имаше въведение относно ЕДС. Доброволците разказаха истории за преживявания из страната. В тази презентация участва Кристина, Марина, Елина и Радомира, български бивш доброволец ЕДС в Бразилия.

ЕДС: възможност да живееш и работиш в чужбина

Тази инициатива иска да насърчи мобилността на младите хора като цяло и Европейската доброволческа служба, в частност. Все още има голяма липса на информация за европейските възможности като ЕДС – проекти, които предлагат много на младите. Презентациите се стремят да осведомят младежите да знаят за възможноститe, които програмите им дават. Това става благодарение на информация и опит споделени от бивши и настоящи доброволци.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: