Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-04-18

Сдружение ЗА ТЕБ организира три презентации на Европейска Доброволческа Служба в Икомомически Университет - Варна и Технически университет-Варна

 

 

Презентация на ЕДС от доброволци във Варна

Първата и втората презентация се състояха на 16 април в 9.00 и 11.00 в Технически университет-Варна. Двама от доброволците по ЕДС – СДРУЖЕНИЕ ЗА ТЕБ: Марина (която развива разработването на Международното бюро за връзки в Икономически университет) Кристина и коорфинаторът, Елина.

 

Елина даде кратко описание на студентите какво ЕДС. Елина започна с въведение за да обясни основните точки на Европейската доброволческа служба. Какво е ЕДС?, Какво може да предложи?, Изискванията за участие, видовете работи. Също така доброволците могат да развият из страната клубове, където хората могат да се отдадат на доброволческата дейност. Кристина и Маринa обясниха преживяванията си като Едс във Варна. Те говориха за вида на работата, която вършат и основните впечатления за страната и начина на живот.

Третата презентация се състоя в същия ден в Икономически университет-Варна на 17.00. Подобно на предишния път, имаше въведение относно ЕДС. Доброволците разказаха истории за преживявания из страната. В тази презентация участва Кристина, Марина, Елина и Радомира, български бивш доброволец ЕДС в Бразилия.

ЕДС: възможност да живееш и работиш в чужбина

Тази инициатива иска да насърчи мобилността на младите хора като цяло и Европейската доброволческа служба, в частност. Все още има голяма липса на информация за европейските възможности като ЕДС – проекти, които предлагат много на младите. Презентациите се стремят да осведомят младежите да знаят за възможноститe, които програмите им дават. Това става благодарение на информация и опит споделени от бивши и настоящи доброволци.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: