Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-05-27

EVS пътуване до Странджа

 

Пътуване из България с доброволци от ЕДС

Европейската доброволческа служба дава възможност да се запознаете с културата, традициите, кухнята, градове и разбира се природните обекти на друга държава. Последният Великден беше добър повод да открия нови места в България. С група от приятели на Сдружение ЗА ТЕБ -включително Елина(координаторът) и Маел, друг доброволец във Варна, отидохме в Странджа, регион в югоизточната част на България, близо до границата с Турция.

Първата спирка беше в еко парк Горица, където има много различни видове животни: чакали, лами, щрауси и дори едно кенгуру. Както чуждестранни доброволци не бихме могли да очакваме да видим такива животни в страната! След кратък престой продължихме пътя до Малко Търново. Вървяхме из града, преди да продължи пътя си на къмпинг, на място, наречено Дендрариум недалеч от Малко Търново. На следващия ден продължихме следвайки крайбрежието от Синоморец до Царево. Направихме спирка в Беглик Таш, недалеч от Приморско. Там имаше мегалитно строителство издълбано от траките. Мястото е било използвано за религиозни цели и жертвопринушения. Тази впечатляваща конструкция се намира в уникална природна среда.

Аз завършвам ЕДС в България, след по-малко от 2 месеца, така че наистина се опитвам да открия нови места, където не съм била в и да се възползвам изцяло от престоя ми тук.

Възможностите на ЕДС
Като настоящ ЕДС доброволец във Варна препоръчвам на всички ви да се качите на ЕДС влака! Като доброволец имате възможност да се откриете нови интересни места и хора, които ще направят престоя ви най-доброто преживяване някога.

Кристина

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: