Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-07-27

Младежи в неравностойно положение се гмуркат под вода

На 25 и 26 Юли 2013 г. Морски клуб „Приятели на Морето” и Сдружение ЗА ТЕБ организираха подводни гмуркания за младежи с леки умствени увреждания.  3-ма младежи се престрашиха да сложат плавници и маска и да разгледат какво се случва на морското дъно. Освен, че за първи път облякоха неопрен , през тези два дни те научиха какво оборудване използват водолазите, как се облича оборудването, за какво се използва, как се диша с кислородна бутилка, както и какви животни се срещат в Черно море. За успешното подводно приключение помагаха  и доброволци от Сдружение ЗА ТЕБ, а опитните инструктури от клуба успяха да вкарат под водата дори и тези, които не умеят да плуват.

 Гмуркане


Идеята за нестандартната дейност се заражда на Борса за проекти и идеи, организирана от Фондация Лале в края на месец Октомври 2012г. Там двете организации сключват сделка за обмен на уроци по Англйски език за водолази в замяна на подводни гмуркания за младежи в неравностйно положение. Курсът по английски се проведе през месец Март , а за гмурканията трябваше да се изчака подходящо време.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: