Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-11-06

EVS Александър Генов

 

Здравейте! Казвам се Александър Генов, на 29 години, от Стара Загора, по професия художник и дизайнер. Аз съм EVS доброволец в Чешката република. Работя в младежкия център Decko в град Наход, разположен в областта Бохемия, до самата граница с Полша. Ангажиран съм с различни дейности, включващи уроци по рисуване и живопис, грижа за животните в местния мини зоопарк и подобряване на условията в него, изработване на къщички за птици, засаждане на дървета, участие в текущите събития, организирани от Decko, и още други, някои от които тепърва ще ми бъдат зададени като задача. В Наход сме осем доброволци, от различни държави, като проектът на всички нас, е с продължителност 12 месеца, от които почти два вече изтекоха.

Основното, което ме е впечатлило до момента, е природата в областта, в която живея. Посетил съм до момента изумително красиви места, и провължавам да чертая планове за нови пътувания в свободните си дни. Колкото до работата ми в Decko, харесва ми, че имам възможността да давам воля на въображението и художническите си умения в някои от дейностите, с които съм ангажиран. В мини зоопарка, аз се боря с някои стереотипи в мисленето на хората тук, защото отношението им към животните, по мое мнение, не е добро. Но условията при които живеем аз и останалите доброволци, са прекрасни, и мисля че помежду си също се разбираме прекрасно. Следващата седмица ми предстои on arrival training някъде около Бърно, където ще се срещна с доброволци от други места в Чешката република, и го очаквам с нетърпение.

Поздрави на всички в България, на Варна, на морето, и специални благодарности на Елина Райнова от изпращащата ми организация For You, за помощта и пълното разбиране, което ми оказва по всички въпроси.

Александър

 

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: