Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-11-06

EVS Александър Генов

 

Здравейте! Казвам се Александър Генов, на 29 години, от Стара Загора, по професия художник и дизайнер. Аз съм EVS доброволец в Чешката република. Работя в младежкия център Decko в град Наход, разположен в областта Бохемия, до самата граница с Полша. Ангажиран съм с различни дейности, включващи уроци по рисуване и живопис, грижа за животните в местния мини зоопарк и подобряване на условията в него, изработване на къщички за птици, засаждане на дървета, участие в текущите събития, организирани от Decko, и още други, някои от които тепърва ще ми бъдат зададени като задача. В Наход сме осем доброволци, от различни държави, като проектът на всички нас, е с продължителност 12 месеца, от които почти два вече изтекоха.

Основното, което ме е впечатлило до момента, е природата в областта, в която живея. Посетил съм до момента изумително красиви места, и провължавам да чертая планове за нови пътувания в свободните си дни. Колкото до работата ми в Decko, харесва ми, че имам възможността да давам воля на въображението и художническите си умения в някои от дейностите, с които съм ангажиран. В мини зоопарка, аз се боря с някои стереотипи в мисленето на хората тук, защото отношението им към животните, по мое мнение, не е добро. Но условията при които живеем аз и останалите доброволци, са прекрасни, и мисля че помежду си също се разбираме прекрасно. Следващата седмица ми предстои on arrival training някъде около Бърно, където ще се срещна с доброволци от други места в Чешката република, и го очаквам с нетърпение.

Поздрави на всички в България, на Варна, на морето, и специални благодарности на Елина Райнова от изпращащата ми организация For You, за помощта и пълното разбиране, което ми оказва по всички въпроси.

Александър

 

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: