Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-11-25

ЕДС презентация в Пета гимназия във Варна

На 13 Ноември тримата доброволци на Сдружение ЗА ТЕБ Сара , Тилман и Вероника и двама доброволци от SOS - Семейства в риск Жан и Амандин отидоха заедно с Елина, президент на Сдружение ЗА ТЕБ, в Пета езикова гимназия за да представят ползите на Европейската доброволческа служба на ученик. Тъй като това беше френски клас, презентацията бе на този език.

На първо място, Елина запозна аудиторията с основни познания за доброволческата работа : можеш да го направиш ако си между 18 и 30 години , не се нуждаш от специални умения и можеш да отидеш в почти всяка страна по света за период от 2 седмици до една година , без да инвестираш собствени пари . За повече информация , кликни тук :

Европейската доброволческа служба

След обявяване на всички необходими факти , нашите три местни френскоговорящи доброволци описаха първите си впечатления от тяхната ЕДС и говориха за тяхната мотивация . Разбира се, като участваш в ЕДС, печелиш много международен опит , можеш да направиш полезни неща за благото на другите. Можеш да използваш ЕДС, за си отделиш време и да помислиш за бъдещето си - коя работа се вписва най-добре с моята личност и моите умения ? По време на доброволческата дейност, ти ще получиш знания за друга държава и друг начин на живот, който ще разширят твоя хоризонт и ще те подкрепят в развитието ти. Амандин, френско момиче, което е имало затруднения с английския, подчерта също , че наистина не е необходимо да бъдеш експерт в даденезик, за да отидеш в чужбина . Въпреки това, комуникацията работи и докато си в чужбина, ще подобриш уменията си да говориш на чужди езици .

 

ЕДС е възможност и за теб ! Всеки може да го направи, не се срамувай !

 

 

_____________________________

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: