Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2013-11-25

ЕДС презентация в Пета гимназия във Варна

На 13 Ноември тримата доброволци на Сдружение ЗА ТЕБ Сара , Тилман и Вероника и двама доброволци от SOS - Семейства в риск Жан и Амандин отидоха заедно с Елина, президент на Сдружение ЗА ТЕБ, в Пета езикова гимназия за да представят ползите на Европейската доброволческа служба на ученик. Тъй като това беше френски клас, презентацията бе на този език.

На първо място, Елина запозна аудиторията с основни познания за доброволческата работа : можеш да го направиш ако си между 18 и 30 години , не се нуждаш от специални умения и можеш да отидеш в почти всяка страна по света за период от 2 седмици до една година , без да инвестираш собствени пари . За повече информация , кликни тук :

Европейската доброволческа служба

След обявяване на всички необходими факти , нашите три местни френскоговорящи доброволци описаха първите си впечатления от тяхната ЕДС и говориха за тяхната мотивация . Разбира се, като участваш в ЕДС, печелиш много международен опит , можеш да направиш полезни неща за благото на другите. Можеш да използваш ЕДС, за си отделиш време и да помислиш за бъдещето си - коя работа се вписва най-добре с моята личност и моите умения ? По време на доброволческата дейност, ти ще получиш знания за друга държава и друг начин на живот, който ще разширят твоя хоризонт и ще те подкрепят в развитието ти. Амандин, френско момиче, което е имало затруднения с английския, подчерта също , че наистина не е необходимо да бъдеш експерт в даденезик, за да отидеш в чужбина . Въпреки това, комуникацията работи и докато си в чужбина, ще подобриш уменията си да говориш на чужди езици .

 

ЕДС е възможност и за теб ! Всеки може да го направи, не се срамувай !

 

 

_____________________________

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: