Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2010-06-05

Забавянето на детски и помощите ще продължи и този месец

Въпреки гласуваното от Министерския съвет решение социалното министерство да получи допълнителни 142 млн. лв. за социални дейности, не се очаква трансферите да се увеличат авансово - преди приемането на актуализацията на бюджета от Народното събрание.

След това обаче в министерството се надяват парите за ведомството да бъдат коригирани веднага въпреки заканите на финансовия министър Симеон Дянков, че допълнителните средства ще се дадат на отделните структури само срещу реформи. От социалното министерство се иска до септември да е готово с предложения за пенсионната реформа. Но тя по никакъв начин не е свързана със социалното подпомагане, където се плащат помощи по три различни закона и няма как да се спират парите на хората, които имат право на подпомагане по тях.

По правило плащанията по различните закони за социално подпомагане трябва да се извършат до края на съответния месец. Трансферите за него обаче са с 20 млн. лв. по-малко от необходимите около 70 млн. лв. Затова се налага от АСП да чакат първия ден на новия месец, за да получат част от парите за него и да доразплатят помощите и добавките. Социалният зам.-министър Валентина Симеонова обясни, че заради недостига на средства винаги първо се плаща на майките, които вземат по 35 лв. за дете при доход до 350 лв. След това се правят другите плащания.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: