Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2014-05-07

Новини от Чехия

 

Здравейте! Аз съм Александър Генов, художник, EVS доброволец от България в Наход, Чехия, за период от една година, считано от 1 септември 2013.

 

Това е втората статия, която пиша за моята изпращаща организация For You. Първата беше написана по време на втория месец от престоя ми в Чехия и отразяваше моите първи впечатления. Сега, седем месеца по-късно, бих могъл да продължа разказа си.

 

 

Както бях писал и преди, работя в младежкия център Déčko в Наход и дейностите с които съм ангажиран са основно в сферата на моята професия. За официалното отбелязване на Деня на Земята, 29 март, бях натоварен с изработване на декорацията на градския площад, и мисля, че всички останаха много доволни от моето изпълнение. Също така участвах в множество събития за деца, в които общувах с тях и им разказвах за природата, за животните, за моята страна и т.н., в зависимост от темата на събитието. Личният ми проект в Déčko беше уоркшоп, посветен на околната среда и на изкуството като начин за общуване с природата. Той се проведе на 26 и 27 април. Благодаря на останалите доброволци в Déčko за тяхното присъствие и морална подкрепа.

 

 

Темата за природата в региона, в който живея, има своето продължение. Скалните комплекси наоколо, известни с общото наименование Скалните градове на Североизточна Бохемия, както и едно момиче от доброволците тук, Annika от Естония, ме вдъхновиха за серия от картини, с които организирах самостоятелна изложба в Наход.

 

 

Това е моята първа самостоятелна изложба извън България. Откриването, състояло се на 3 май, беше изключително изживяване, което остави незабравим спомен у мен. Цялото ръководство на Наход, начело с кмета Jan Birke, уважи събитието ми и се отнесе повече от ласкаво. Също така ръководството на Déčko и ръководителките на моя проект Kateřina Hiebschová и Tereza Išová, и разбира се и останалите доброволци, при това не само от Наход, но и от градовете Hradec Králové и Rychnov nad Kněžnou. Дължа дълбока благодарност на всички, които ми засвидетелстваха своето уважение. Никога преди не бях срещал такова отношение към моето творчество.

 

 

За да обобщя с няколко думи, престоят ми в Наход е свързан изключително с положителни емоции и удовлетворение от добре свършена работа. Без съмнение всички тук ще ми липсва много. А сега предстоят последните месеци от моя EVS, като през юни ще прекарам отпуската си във Франция.

Поздрави на всички в България и до нови срещи!

 

Александър

 

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: