Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2014-06-12

Испански и френски презентации в четвърта гимназия във Варна

 

 

Испански и френски презентации в четвърта гимназия във Варна

 

В периода от 8 до 11 април, испански доброволци от Варна, Шумен и София и френските доброволци и стажант по програма Леонардо да Винчи гордо представиха предимствата на Европейски доброволец и въведоха студентите в техните страни и родни места. Те също така им разказаха малко повече за интересни факти в тяхната култура. Например, испанците обясниха разликите между испански и каталунски. Освен това французите показа кратък видеоклип, за произхода на някои френски изрази.

Учениците бяха много заинтересовани от възможността на ЕДС, но и от запознаването с тези чуждестранни хора и да слушат техните истории. Доброволците говориха на своя майчин език. Така учениците от езиковата гимнязия имахат възможност да чуят хора за които френския и испанския са майчини езици, което също бе от голяма полза за тях. Също така след уроците, някои ученици отправиха и други въпроси към доброволците и проведоха приятни разговори с тях. Всички много се радваха да споделят опита от своите периоди в ЕДС и да го популяризираха сред младите хора.

Последният ден от презентациите, от сутринта до обяд имаше щанд в непосредствена близост до главния вход на сградата на училището с двема български членове на Сдружение ЗА ТЕБ, който информираха заинтересованите ученици. И двамата вече са имали преживявания като доброволци, и успяха да отговорят на всички въпроси на учениците.

 

А вие мислите ли да станете доброволци? За повече информация, можете да проверите www.foryoubg.org !

 

 

 

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: