Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2014-06-12

Испански и френски презентации в четвърта гимназия във Варна

 

 

Испански и френски презентации в четвърта гимназия във Варна

 

В периода от 8 до 11 април, испански доброволци от Варна, Шумен и София и френските доброволци и стажант по програма Леонардо да Винчи гордо представиха предимствата на Европейски доброволец и въведоха студентите в техните страни и родни места. Те също така им разказаха малко повече за интересни факти в тяхната култура. Например, испанците обясниха разликите между испански и каталунски. Освен това французите показа кратък видеоклип, за произхода на някои френски изрази.

Учениците бяха много заинтересовани от възможността на ЕДС, но и от запознаването с тези чуждестранни хора и да слушат техните истории. Доброволците говориха на своя майчин език. Така учениците от езиковата гимнязия имахат възможност да чуят хора за които френския и испанския са майчини езици, което също бе от голяма полза за тях. Също така след уроците, някои ученици отправиха и други въпроси към доброволците и проведоха приятни разговори с тях. Всички много се радваха да споделят опита от своите периоди в ЕДС и да го популяризираха сред младите хора.

Последният ден от презентациите, от сутринта до обяд имаше щанд в непосредствена близост до главния вход на сградата на училището с двема български членове на Сдружение ЗА ТЕБ, който информираха заинтересованите ученици. И двамата вече са имали преживявания като доброволци, и успяха да отговорят на всички въпроси на учениците.

 

А вие мислите ли да станете доброволци? За повече информация, можете да проверите www.foryoubg.org !

 

 

 

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: