Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2014-07-03

Светослава в Испания

 

Здравейте! 

 

Аз съм Светослава от Варна и съм на 28 години. Понастоящем съм ЕДС - доброволец в славянска организация в Барселона, наречена "Каса Еслава". Дори не съм мечталa да получа място в доброволческа организация в голям и прекрасен град като Барселона! Кандидатствах за различни позиции в различни държави в продължение на около година, но Испания винаги е била първият ми избор! 

Моят проект се нарича "Междурелигиозен и междукултурен диалог". Организацията ми се занимава с много дейности, свързани с междуетническия диалог и диалога между хора от различни религии. Като цяло работим по-често от офиса: помагаме със създаването и писането на проекти, даваме идеи, ръководим блога и фейсбук страницата на организацията, но има и дейности, които се провеждат извън офиса - като фестивали на културата, организирани от "Каса Еслава" на различни места в Барселона. Например наскоро участвахме във фестивал на славянската писменост! Ето го и нашия блог, наречен "BARCA CALLING", където можете да се сдобиете с повече информация и да добиете представа с какво точно се занимаваме и в какви събития участваме:

http://barcacalling.wordpress.com/

Като цяло е доста интересно! Посетихменяколко религиозни организации, а също и място наречено "Музей на религиите". Правим презентации, свързани с религията, толерантността и културата в държавите, от които идваме, а след това споделяме информацията с останалите доброволци и местни млади хора. Като доброволци тук придобиваме много опит: учим се да боравим по-успешно с програми като Power Point, Excel, също и как да създадем видео-клип, свързвайки множество малки клипове от фестивали и други дейности, в които сме участвали, как да представяме презентации пред публика и много други неща, които човек би могъл да използва в бъдещата си професия. Придобиването на професионален опит и изучаването на чужд език са едни от най-ценните умения, които можете да добиете по време на участието ви в програма като ЕДС/ Еразмус +!

Успех с търсенето на най-подходящия за Вас проект! 

Поздрави и усмивки! :)

 

Светослава

 

 

 

 

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: