Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2014-07-03

Светослава в Испания

 

Здравейте! 

 

Аз съм Светослава от Варна и съм на 28 години. Понастоящем съм ЕДС - доброволец в славянска организация в Барселона, наречена "Каса Еслава". Дори не съм мечталa да получа място в доброволческа организация в голям и прекрасен град като Барселона! Кандидатствах за различни позиции в различни държави в продължение на около година, но Испания винаги е била първият ми избор! 

Моят проект се нарича "Междурелигиозен и междукултурен диалог". Организацията ми се занимава с много дейности, свързани с междуетническия диалог и диалога между хора от различни религии. Като цяло работим по-често от офиса: помагаме със създаването и писането на проекти, даваме идеи, ръководим блога и фейсбук страницата на организацията, но има и дейности, които се провеждат извън офиса - като фестивали на културата, организирани от "Каса Еслава" на различни места в Барселона. Например наскоро участвахме във фестивал на славянската писменост! Ето го и нашия блог, наречен "BARCA CALLING", където можете да се сдобиете с повече информация и да добиете представа с какво точно се занимаваме и в какви събития участваме:

http://barcacalling.wordpress.com/

Като цяло е доста интересно! Посетихменяколко религиозни организации, а също и място наречено "Музей на религиите". Правим презентации, свързани с религията, толерантността и културата в държавите, от които идваме, а след това споделяме информацията с останалите доброволци и местни млади хора. Като доброволци тук придобиваме много опит: учим се да боравим по-успешно с програми като Power Point, Excel, също и как да създадем видео-клип, свързвайки множество малки клипове от фестивали и други дейности, в които сме участвали, как да представяме презентации пред публика и много други неща, които човек би могъл да използва в бъдещата си професия. Придобиването на професионален опит и изучаването на чужд език са едни от най-ценните умения, които можете да добиете по време на участието ви в програма като ЕДС/ Еразмус +!

Успех с търсенето на най-подходящия за Вас проект! 

Поздрави и усмивки! :)

 

Светослава

 

 

 

 

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: