Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2014-07-17

Здравейте, аз съм Ное!

 

 

 

 

Казвам се Ное, на 20 години съм, и съм от Перигю във Франция, където уча Градоустройство и развитие на туризма. Живея в малък град близо до Тулуза, в южната част на Франция не много далече от Испания. Аз трябваше да положа стаж за първата година на обучението си и благодарение програмата Леонардо Да Винчи имах възможност да отида в чужда страна.

Това, че намерих стаж в България и по-точно във Варна в Сдружение ЗА ТЕБ се случи благодарение на организация CEMEA Aquitaine. Те ме накараха да открия тази структура, и аз намирам своя проект много интересен и амбициозен.

Но също така, да бъда във Варна за мен е голям шанс да се запозная с една нова култура, нова азбука и нов манталитет от източната част на Европа. За мен това е едно ново преживяване, което ме радва много. Тук мога да подобря и английския си, защото повечето от българските граждани говорят английски, а също и да науча един нов език - българския.

В действителност, работя за сдружение Обществен Център за Околна Среда и Устойчиво Развитие с Илиян, който се грижи за събирането на хартия от различни фирми и институции във Варна и околностите, и я предава в един от двата центъра за рециклиране на Варна. След това старата хартията става за тоалетна хартия или нови листи. Аз също се включих и в проект Доброволец-Черноморец и помогнах на Сдружение ЗА ТЕБ и Морски Клуб “Приятели на морето” да почистят някои плажове близо до Варна. Също така участвах и във Варненския Младежки Фестивал  FUN CITY.

Наистина съм щастлив да бъда тук, защото се запознах с много различни хора от различни националности. Варна е красив град с разнообразие от култури.  Благодарение на този стаж мога да подобря професионалните си умения и да създам отношения с хора с различни начини на мислене.

Аз успях да се запозная с проблемите на околната среда на Варна и да участвам в действия, които имат за цел намаляване на последствията от замърсяването върху околната среда.

Моят стаж е с продължителност два месеца и половина, което е много кратък период, за да науча български, но наистина се радвам да бъда в този град.
Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: