Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2014-07-17

Здравейте, аз съм Ное!

 

 

 

 

Казвам се Ное, на 20 години съм, и съм от Перигю във Франция, където уча Градоустройство и развитие на туризма. Живея в малък град близо до Тулуза, в южната част на Франция не много далече от Испания. Аз трябваше да положа стаж за първата година на обучението си и благодарение програмата Леонардо Да Винчи имах възможност да отида в чужда страна.

Това, че намерих стаж в България и по-точно във Варна в Сдружение ЗА ТЕБ се случи благодарение на организация CEMEA Aquitaine. Те ме накараха да открия тази структура, и аз намирам своя проект много интересен и амбициозен.

Но също така, да бъда във Варна за мен е голям шанс да се запозная с една нова култура, нова азбука и нов манталитет от източната част на Европа. За мен това е едно ново преживяване, което ме радва много. Тук мога да подобря и английския си, защото повечето от българските граждани говорят английски, а също и да науча един нов език - българския.

В действителност, работя за сдружение Обществен Център за Околна Среда и Устойчиво Развитие с Илиян, който се грижи за събирането на хартия от различни фирми и институции във Варна и околностите, и я предава в един от двата центъра за рециклиране на Варна. След това старата хартията става за тоалетна хартия или нови листи. Аз също се включих и в проект Доброволец-Черноморец и помогнах на Сдружение ЗА ТЕБ и Морски Клуб “Приятели на морето” да почистят някои плажове близо до Варна. Също така участвах и във Варненския Младежки Фестивал  FUN CITY.

Наистина съм щастлив да бъда тук, защото се запознах с много различни хора от различни националности. Варна е красив град с разнообразие от култури.  Благодарение на този стаж мога да подобря професионалните си умения и да създам отношения с хора с различни начини на мислене.

Аз успях да се запозная с проблемите на околната среда на Варна и да участвам в действия, които имат за цел намаляване на последствията от замърсяването върху околната среда.

Моят стаж е с продължителност два месеца и половина, което е много кратък период, за да науча български, но наистина се радвам да бъда в този град.
Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: