Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2014-07-17

Здравейте, аз съм Ное!

 

 

 

 

Казвам се Ное, на 20 години съм, и съм от Перигю във Франция, където уча Градоустройство и развитие на туризма. Живея в малък град близо до Тулуза, в южната част на Франция не много далече от Испания. Аз трябваше да положа стаж за първата година на обучението си и благодарение програмата Леонардо Да Винчи имах възможност да отида в чужда страна.

Това, че намерих стаж в България и по-точно във Варна в Сдружение ЗА ТЕБ се случи благодарение на организация CEMEA Aquitaine. Те ме накараха да открия тази структура, и аз намирам своя проект много интересен и амбициозен.

Но също така, да бъда във Варна за мен е голям шанс да се запозная с една нова култура, нова азбука и нов манталитет от източната част на Европа. За мен това е едно ново преживяване, което ме радва много. Тук мога да подобря и английския си, защото повечето от българските граждани говорят английски, а също и да науча един нов език - българския.

В действителност, работя за сдружение Обществен Център за Околна Среда и Устойчиво Развитие с Илиян, който се грижи за събирането на хартия от различни фирми и институции във Варна и околностите, и я предава в един от двата центъра за рециклиране на Варна. След това старата хартията става за тоалетна хартия или нови листи. Аз също се включих и в проект Доброволец-Черноморец и помогнах на Сдружение ЗА ТЕБ и Морски Клуб “Приятели на морето” да почистят някои плажове близо до Варна. Също така участвах и във Варненския Младежки Фестивал  FUN CITY.

Наистина съм щастлив да бъда тук, защото се запознах с много различни хора от различни националности. Варна е красив град с разнообразие от култури.  Благодарение на този стаж мога да подобря професионалните си умения и да създам отношения с хора с различни начини на мислене.

Аз успях да се запозная с проблемите на околната среда на Варна и да участвам в действия, които имат за цел намаляване на последствията от замърсяването върху околната среда.

Моят стаж е с продължителност два месеца и половина, което е много кратък период, за да науча български, но наистина се радвам да бъда в този град.
Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: