Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2014-10-27

Добре дошли, ЕДС доброволци! Екскурзия до

Добре дошли, ЕДС доброволци! Екскурзия до
Калиакра и Ботаническата градина в Балчик


 Миналата събота (18-ти октомври) се състоя среща между някои от доброволците във Варна и техните координатори. Сдружение “За Теб” искаше да ги посрещне, запознавайки ги със страната, прекрасния град и неговите околности. Това беше и първият от няколкото планувани проекта.
Посетихме разкошният нос Калиакра, както и музеят, уреден в една от пещерите му, където ни разказаха историята на резервата. Там имахме възможността да се срещнем с нови хора, да се снимаме и да се опознаем. Нямаше как да си тръгнем без да сме опитали мидите, отглеждани в местната мидена ферма и предлагани в близкия ресторант. Храната беше възхитителна.
 
 Следобедът посетихме Ботаническата градина в гр. Балчик - място, тясно свързано с румънската история. Там дегустирахме местно вино, видяхме голямо разнообразие от растения и се насладихме на архитектурата на двореца, построен между 1926 и 1937 година за румънската кралица Мария.
 
 Бихме искали да изразим благодарност към хората, които дойдоха на тази екскурзия и каним всички да вземат участие в бъдещите ни проекти.

Личните впечатления на доброволците

Възхитени сме от екскурзията!
Посещението на Калиакра и Ботаническата градина в Балчик беше страхотна идея, позволяваща ни да срещнем различни хора, да споделим преживяванията си и да научим повече за историята на града.


Всяко място притежава специфична красота, но тук ни порази гледката на стръмните скали и природните забележителности.
От името на всички доброволци, бихме искали да благодарим за тази екскурзия и се надяваме в бъдеще да имаме повече подобни преживявания.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: