Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2014-10-27

Добре дошли, ЕДС доброволци! Екскурзия до

Добре дошли, ЕДС доброволци! Екскурзия до
Калиакра и Ботаническата градина в Балчик


 Миналата събота (18-ти октомври) се състоя среща между някои от доброволците във Варна и техните координатори. Сдружение “За Теб” искаше да ги посрещне, запознавайки ги със страната, прекрасния град и неговите околности. Това беше и първият от няколкото планувани проекта.
Посетихме разкошният нос Калиакра, както и музеят, уреден в една от пещерите му, където ни разказаха историята на резервата. Там имахме възможността да се срещнем с нови хора, да се снимаме и да се опознаем. Нямаше как да си тръгнем без да сме опитали мидите, отглеждани в местната мидена ферма и предлагани в близкия ресторант. Храната беше възхитителна.
 
 Следобедът посетихме Ботаническата градина в гр. Балчик - място, тясно свързано с румънската история. Там дегустирахме местно вино, видяхме голямо разнообразие от растения и се насладихме на архитектурата на двореца, построен между 1926 и 1937 година за румънската кралица Мария.
 
 Бихме искали да изразим благодарност към хората, които дойдоха на тази екскурзия и каним всички да вземат участие в бъдещите ни проекти.

Личните впечатления на доброволците

Възхитени сме от екскурзията!
Посещението на Калиакра и Ботаническата градина в Балчик беше страхотна идея, позволяваща ни да срещнем различни хора, да споделим преживяванията си и да научим повече за историята на града.


Всяко място притежава специфична красота, но тук ни порази гледката на стръмните скали и природните забележителности.
От името на всички доброволци, бихме искали да благодарим за тази екскурзия и се надяваме в бъдеще да имаме повече подобни преживявания.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: