Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2014-11-26

Доброволци от франция се присъединяват към нашия ЕДС проект

От една страна е Марго Варлез

 Тя идва от града на Айфеловата кула и река Сена - Париж. Тя е на 25 години и има бакалавърска степен по литература и магистърска степен по журналистика и масова комуникация.
Тук е като доброволец от  два месеца и ще остане до края на месец август.
Преди да дойде във Варна по проект на европейска доброволческа служба (ЕДС), тя е прекарала 18 месеца в Ченай (Южна Индия), където е учила през първата година от магистратурата си. След това е открила стажантската програма на Алианс Франсез в Мадрас, където се е занимавала с организация и промоция на събития. Намерила настоящия си ЕДС проект в същата фондация. Търсила е стаж в сферата на културата и този проект се оказал идеален за нея. Виждайки възможността да работи в Източна Европа и да открие за себе си тази част от света, тя кандидатства и късметът я води тук.
 Тук, в Алианс Франсез, тя помага на екипа с организирането и рекламата на културни събития. От време на време работи и с ученици, изучаващи френски език, взимайки  участие в различни проекти като театралния фестивал или френско-български уъркшопи.
Този проект наистина й допада, защото благодарение на него тя има възможността не само да работи в чужбина, но и в културен център, правейки точно това, което иска.
Именно това е работата, която очаквах. Освен това, този проект ти дава една блестяща възможност да опознаеш нова държава, нова култура и да срещнеш много нови хора от цяла Европа.”, казва Марго.

--------------------------------------------------------               -----------------------------От друга страна - Йорик

 Той е от града с най-голямото пристанище на Средиземно море - Марсилия.
На 23 години е и има магистърска степен по културни дела и спонсорство.
Доброволец е тук от 1-ви октомври и ще остане до края на месец август.

  Преди да дойде във Варна по проект на европейската доброволческа служба е живял в други държави, поради което има богат опит с живота в чужбина, но това е първият му като доброволец.

Избрал е Варна не само заради близостта на Черно море, но и защото е град с културно наследство и кръстопът на цивилизации. Тук той е доброволец във Франкофонски център заедно с Марго и също като нея помага за организацията и промотирането на културни събития. Заедно помагат на ученици, изучаващи френски език.
 Намира Варна за удивителен  град, нощният живот - за добър, а храната за повече от добра, но важното е, че харесва работата си.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: