Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2014-11-26

Доброволци от франция се присъединяват към нашия ЕДС проект

От една страна е Марго Варлез

 Тя идва от града на Айфеловата кула и река Сена - Париж. Тя е на 25 години и има бакалавърска степен по литература и магистърска степен по журналистика и масова комуникация.
Тук е като доброволец от  два месеца и ще остане до края на месец август.
Преди да дойде във Варна по проект на европейска доброволческа служба (ЕДС), тя е прекарала 18 месеца в Ченай (Южна Индия), където е учила през първата година от магистратурата си. След това е открила стажантската програма на Алианс Франсез в Мадрас, където се е занимавала с организация и промоция на събития. Намерила настоящия си ЕДС проект в същата фондация. Търсила е стаж в сферата на културата и този проект се оказал идеален за нея. Виждайки възможността да работи в Източна Европа и да открие за себе си тази част от света, тя кандидатства и късметът я води тук.
 Тук, в Алианс Франсез, тя помага на екипа с организирането и рекламата на културни събития. От време на време работи и с ученици, изучаващи френски език, взимайки  участие в различни проекти като театралния фестивал или френско-български уъркшопи.
Този проект наистина й допада, защото благодарение на него тя има възможността не само да работи в чужбина, но и в културен център, правейки точно това, което иска.
Именно това е работата, която очаквах. Освен това, този проект ти дава една блестяща възможност да опознаеш нова държава, нова култура и да срещнеш много нови хора от цяла Европа.”, казва Марго.

--------------------------------------------------------               -----------------------------От друга страна - Йорик

 Той е от града с най-голямото пристанище на Средиземно море - Марсилия.
На 23 години е и има магистърска степен по културни дела и спонсорство.
Доброволец е тук от 1-ви октомври и ще остане до края на месец август.

  Преди да дойде във Варна по проект на европейската доброволческа служба е живял в други държави, поради което има богат опит с живота в чужбина, но това е първият му като доброволец.

Избрал е Варна не само заради близостта на Черно море, но и защото е град с културно наследство и кръстопът на цивилизации. Тук той е доброволец във Франкофонски център заедно с Марго и също като нея помага за организацията и промотирането на културни събития. Заедно помагат на ученици, изучаващи френски език.
 Намира Варна за удивителен  град, нощният живот - за добър, а храната за повече от добра, но важното е, че харесва работата си.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: