Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2015-02-23

Aз съм Теодора и съм ЕДС-доброволка в Дортмунд, Германия

Здравейте, аз съм Теодора, на 23 години и съм ЕДС-доброволка в Дортмунд, Германия. Как се стигна дотук? Хмм, всъщност обяснението е много просто. Благодарение на няколкото младежки обмена, в които бях участвала по време на следването, и Еразъм семестъра последната година бях открила много от предимствата на програмите за младежка мобилност на ЕС. Знаех колко вълнуващо и уникално по рода си е всяко едно такова преживяване. Затова реших да съчетая полезното с приятното, трупайки практически опит по един забавен и не дотам конвенционален начин, и кандидатствах за ЕДС-проект в Германия. За мой огромен късмет бях одобрена и сега се наслаждавам на работата ми в организацията „Auslandsgesellschaft Nordrhein-Westfalen e.V.“

Auslandsgesellschaft NRW е организация активна в областта на междукултурните отношения. Нейните основни цели са насърчаване на междукултурния диалог, подпомагане на разбирателството между народите в съответствие с принципите на хуманност и толерантност. В тази насока концентрират усилията си двустранните общества, които са важна структура за поддържането на активни връзки с  хора от редица държави и региони по цял свят. В рамките на тези двустранни общества редовно се организират събития от най-разнообразен характер като: доклади, дискусии, концерти, фестивали, филмови и готварски вечери и др. Аз помагам в отдел „Медии и връзки с обществеността“. Най-общо казано дейността ми се свежда основно до популяризирането на организираните събития и в последствие проследяването на медийното им отразяване. В частност това включва изготвянето на плакати и флаери и тяхното разпространение, писането и изпращането на покани, месечен доклад с новини и снимки от проведените мероприятия, а понякога и асистенция преди и по време на самите събития.

Работата в такава атмосфера е наистина вдъхновяваща. Колегите ми са открити към света хора, които не робуват на предразсъдъци, а подхождат  с толерантност и интерес към чуждестранните култура и традиции и към всичко ново. Дори в момента ме насърчават за разработването на проект, който ще представи България в една по-добра и реалистична светлина от мрачните доклади на германските медии. Това е голямо предизвикателство, но и уникална възможност, от която смятам да се възползвам. Доброволчеството като цяло е един прекрасен шанс. То допринася не само за усъвършенстване на комуникативните ми способности и знанията ми за Европа и света, но и за цялостното ми развитието като личност. Затова и горещо бих го препоръчала на всички без всякакво колебание. 

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: