Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2015-01-19

Нашият доброволец Диана представя себе си

Нашият доброволец Диана представя себе си.

Здравейте,аз съм Диана,на 24 години и съм от южната част на Германия.През 2014г. завърших първата част от обучението си за учител на умствено и физически изостанали деца и юноши.Вече имах идея да участвам в ЕДС след като завърша училище.Сетих се за тази възможност и реших да опитам късмета си отново-и този път проработи!

Започнах моята доброволческа служба през ноември 2014 във Варна и ще съм тук 9 месеца.
Въпреки че през последните 5 години съм живяла с доброволци и ученици,това е първият ми път,в който живея в чужда страна и има много нови и интересни преживявания.В общността,в която работя научих много неща за различните култури-,особено за ромската ,различни начини на живот,мислене и вярвания.Но не само работата ме учи.Прекарвайки време тук сред доброволци от различни държави,вървейки по улиците,срещайки други българи,аз откривам толкова нови и понякога неочаквани неща.Невероятно е!За мен представлява интерес мнението на другите за Германия/немците и да видя различията и приликите .Сигурна съм,че можем да научим много един от друг -затова се възползвах от тази възможност.

Тук във Варна имам много различни задачи: като за начало трябва да науча българския език,а това никак не е лесно!Понеже искам да работя с ромското общество ,да им помагам и да ги подкрепям по начина,от който имат нужда.За мен е много важно да бъда богатата германка,която иска да им казва как да живеят живота си.Не искам да участвам в ЕДС,за да преподавам,а да уча.

Въпреки че ми се случват много чудесни преживявания ,има интересни хора покрай мен и хубави моменти,все пак ми липсват някои неща от Германия,особено храната.Има много немски супермаркети тук във Варна,но не мога да намеря някои неща.За щастие има поща и родителите ми могат да ми пращат продукти от родния ми град до Варна.

И така,аз съм много щастлива да бъда тук във Варна,най-накрая да правя ЕДС и да имам много нови неща за научаване.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: