Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2015-01-19

Нашият доброволец Диана представя себе си

Нашият доброволец Диана представя себе си.

Здравейте,аз съм Диана,на 24 години и съм от южната част на Германия.През 2014г. завърших първата част от обучението си за учител на умствено и физически изостанали деца и юноши.Вече имах идея да участвам в ЕДС след като завърша училище.Сетих се за тази възможност и реших да опитам късмета си отново-и този път проработи!

Започнах моята доброволческа служба през ноември 2014 във Варна и ще съм тук 9 месеца.
Въпреки че през последните 5 години съм живяла с доброволци и ученици,това е първият ми път,в който живея в чужда страна и има много нови и интересни преживявания.В общността,в която работя научих много неща за различните култури-,особено за ромската ,различни начини на живот,мислене и вярвания.Но не само работата ме учи.Прекарвайки време тук сред доброволци от различни държави,вървейки по улиците,срещайки други българи,аз откривам толкова нови и понякога неочаквани неща.Невероятно е!За мен представлява интерес мнението на другите за Германия/немците и да видя различията и приликите .Сигурна съм,че можем да научим много един от друг -затова се възползвах от тази възможност.

Тук във Варна имам много различни задачи: като за начало трябва да науча българския език,а това никак не е лесно!Понеже искам да работя с ромското общество ,да им помагам и да ги подкрепям по начина,от който имат нужда.За мен е много важно да бъда богатата германка,която иска да им казва как да живеят живота си.Не искам да участвам в ЕДС,за да преподавам,а да уча.

Въпреки че ми се случват много чудесни преживявания ,има интересни хора покрай мен и хубави моменти,все пак ми липсват някои неща от Германия,особено храната.Има много немски супермаркети тук във Варна,но не мога да намеря някои неща.За щастие има поща и родителите ми могат да ми пращат продукти от родния ми град до Варна.

И така,аз съм много щастлива да бъда тук във Варна,най-накрая да правя ЕДС и да имам много нови неща за научаване.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: