Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2015-04-16

Нашият доброволец Ребека представя себе си

Ребека е част от нашия доброволчески екип във Варна по проект от Еразъм+.Тя е от Германия и е на 21 години.
Ребека пристига във Варна през октомври 2013.Те попада тук по случайно стечение на обстоятелствата по време на пътуване до Израел,и се оказва,че България много и харесва.
Преди да дойде тук е пътувала и в други страни.В гимназията изкарва една година от обучението си в Америка и още една година в Париж, работейки.Въпреки случайното си идване,тя остава във Варна,защото тук е красиво и харесва забавните и честни хора,каквито според нея са българите.

Ребека работи по проект ,чиято цел е подобряване на положението с ромите и сближаване на ромската и европейската култура-въпреки че те са коренно различни.
Тя открива ,че ромската култура е много пленителна,а ромското положение-шокиращо.
"Откривам различни култури и мога да науча много от моята работа.И е забавно."-това показва,че проектът и и пасва идеално.
"Източна Европа е специална.Виждала е много идеологии,много империи.Тя е място,където славянска,източна (ориенталска) и западна (окциентална) култура и история се преплитат.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"По някакъв начин е подреден хаос.Системата на работа е различна от тази ,на която са свикнали западноевропейците.Но веднъж разбрал това,ти достигаш до истинското."-отговаря тя ,когато я питаме за впечатленията и от града.
На всеки,който е в чужбина му липсват семейството и родината му,но като оставим това "нормално" чувство на страна,на Ребека и липсва истински хляб.Не някакъв тост или пухкаво гъбесто нещо,а истински тъмен хляб,който всъщност има вкус на нещо.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: