Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2017-05-31

Спортът и градът Vol. 1 - Скейт Парк Младост

Лятото е най-накрая във Варна и градът приветства новия сезон с все повече алтернативни, младежки инициативи и събития. Едно от тях се проведе предишната събота и беше отворено за хора от всички възрасти. Организаторите планираха четири събития, които заедно формират проекта "спортът и градът". Целта им е да насърчат младежи и местните общности да се занимават със спорт и да водят здравословен начин на живот.

 

Събитията са инициатива на сдружение Алтернативно пространство, което е мрежа от местни младежки и спортни организации: Скейт Клуб Варна, Клуб Джа- Ра, Фарсайд и сдружение ЗА ТЕБ.

 

 

Много сме щастливи, че първото събитие беше успешно. Дойдоха много младежи, деца и възрастни. Екипът на Алтернативно пространство, заедно с двайсет местни и чуждестранни доброволци приготвиха безплатни уроци по скейт, ролери и кънки. Имаше и предоставени маси за джаги, лента за слаклайн и демонстрации на всички спортове от напреднали и професионалисти. Всичко това беше гарнирано с хубава музика подготвена от Forest Man. През целия ден много деца и младежи се възползваха от възможноста да опитат да карат скейт и ролери за първи път, но имаше и участници, които вече са имали някакъв опит. В това време, родителите можеха да се насладят на гледката на щастливите си деца и да откраднат почивка за себе си. Разбира се, нямаше пречки и те да покарат  малко. Всички ние смятаме, че събитието беше успешно, но можеше да се получи по-добре, ако скейт парка беше в по-добро състояние, за да има дори повече възможности за забава за всички.

 

 

 

 

 

Освен "активната" част, по време на събитието, хората бяха информирани за различни доброволчески възможности и младежки дейности във Варна, както и по света. През лятото ще има още три такива събития в различни квартали на града. Затова можете да очаквате информации на страниците на Хале 3 и Сдружение ЗА ТЕБ във фейсбук. Благодарим на всички, които се включиха и на нашите спонсори: Contrabanda, Black sheep, Община Варна, Варна ЕМС и Forest Man.  


Очакваме с нетърпение следващото събитие! Ще се видим там!Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: