Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2017-05-31

Спортът и градът Vol. 1 - Скейт Парк Младост

Лятото е най-накрая във Варна и градът приветства новия сезон с все повече алтернативни, младежки инициативи и събития. Едно от тях се проведе предишната събота и беше отворено за хора от всички възрасти. Организаторите планираха четири събития, които заедно формират проекта "спортът и градът". Целта им е да насърчат младежи и местните общности да се занимават със спорт и да водят здравословен начин на живот.

 

Събитията са инициатива на сдружение Алтернативно пространство, което е мрежа от местни младежки и спортни организации: Скейт Клуб Варна, Клуб Джа- Ра, Фарсайд и сдружение ЗА ТЕБ.

 

 

Много сме щастливи, че първото събитие беше успешно. Дойдоха много младежи, деца и възрастни. Екипът на Алтернативно пространство, заедно с двайсет местни и чуждестранни доброволци приготвиха безплатни уроци по скейт, ролери и кънки. Имаше и предоставени маси за джаги, лента за слаклайн и демонстрации на всички спортове от напреднали и професионалисти. Всичко това беше гарнирано с хубава музика подготвена от Forest Man. През целия ден много деца и младежи се възползваха от възможноста да опитат да карат скейт и ролери за първи път, но имаше и участници, които вече са имали някакъв опит. В това време, родителите можеха да се насладят на гледката на щастливите си деца и да откраднат почивка за себе си. Разбира се, нямаше пречки и те да покарат  малко. Всички ние смятаме, че събитието беше успешно, но можеше да се получи по-добре, ако скейт парка беше в по-добро състояние, за да има дори повече възможности за забава за всички.

 

 

 

 

 

Освен "активната" част, по време на събитието, хората бяха информирани за различни доброволчески възможности и младежки дейности във Варна, както и по света. През лятото ще има още три такива събития в различни квартали на града. Затова можете да очаквате информации на страниците на Хале 3 и Сдружение ЗА ТЕБ във фейсбук. Благодарим на всички, които се включиха и на нашите спонсори: Contrabanda, Black sheep, Община Варна, Варна ЕМС и Forest Man.  


Очакваме с нетърпение следващото събитие! Ще се видим там!Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: