Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

Всички ние мислим, че е важно да споделяме информация за Европейска Доброволческа служба и другите възможности които ни дава програма Еразъм +.  За това правим различни презентации, по време на които можем да разказваме какви са ползите от участието в тях. Една от тези демонстрации, приготвени от нашите доброволци (Laura, Daria, Miranda и Saskia) се случи на шести юни в Професионална  Гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски".

 

 

 

По време на презентацията, доброволците представиха себе си и разказаха какво е да си доброволец във Варна, какво са правили преди и защо са избрали да дойдат в България. Доброволците се фокусираха на това, че доброволческата служба може би да промени живота на младежите и да ги насърчи да постигнат целите си и да станат по-силни личности. Освен това, доброволческата служба в чужбина дава възможност да се запознаят с различни култури и да срещнат нови приятели, a в същото време да помагат на другите и да научат нови умения  които могат да са полезни по-късно в живота.

 

Разбира се, някои ученици  имаха въпроси към доброволците и някои от тях показаха голям интерес към програмата. Надяваме, че дадената информация ще им помогне да вземат решение и да отидат в чужбина, за да получат нов опит.

 

 

 


Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: