Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Ако помните, през Март подготвихме едно страхотно събитие Taste & Share, което се оказа голям успех. Затова решихме да създадем нещо като малка традиция и да използваме възможността да ви представим нашите нови доброволци лично.

 

 

На 18 Юли имахте възможност да се запознаете с тези които дойдоха наскоро, да научите нещо за техните страни и да прецените техните готварски умения. Много се радваме, че можахме да използваме нашето ново пространство - Място "За Теб" за да направим толкова приятна среща. За тези, които не успяха да дойдат, от нашите нови кратко-срочни доброволци Марта и Салваторе от Италия и Ергиза от Албания, която вече дълго време живее в Италия, научихме нещо за техните страни. Те за първи път участват в такъв проект в чужбина, а представянето на себе си беше не малко предизвикателство за тях. Но мисля, че всички можем да се съгласим, че свършиха страхотна работа.

 

 

 

Морган, доброволка от Франция, ни разказа за своят град Лил. Главно за разнообразието в неговата архитектура и богатството  на места, свързани с култура. Това са неща, които тя много цени.

Сигурни сме също, че никой не беше разочарован от информацията за Сибир и нейните авторски снимки, които ни беше подготвила, Лидиа. Тя разказа за Байкал, най-голямото сладководно езеро в света и за един случаен паметник на основателя на града в Иркутск, който явно не е известен между гражданите. Паметникът е поставен през 2011 година и е наречен "Паметник на основателите на града", но след една годинарешават да променят името му. Сега е паметник на Яков Похабов (поне това е, което Лидия казва, според Уикипедия ;)).

Друга страна, за която успяхме да получим информации беше Украйна. Игор нямаше колебания да попита своите украински колеги да му помогнат. Това създаде шанс за включване и на хора, които не са наши доброволци, а ние се радваме на всички, които решат да се включат.

Накрая, но не на последно място, имаше презентация за Германия. Саскиа и Свен уплашиха всички с много сериозно въведение. За наше щастие те имат чувство за хумор, така че чухме за различни немски иновации, музиканти и знаменитости, вместо за демографски статистики.

 

Определено вечерта беше сладка. Разбира се, имаме предвид всички хора, които дойдоха да се забавляват с нас, но също и масата която беше пълна със сладкиши. Надяваме, че и вие мислите така!


До следващия път!


Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: