Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица имах възможност да участвам в Младежки Обмен заедно с 50 души от България, Италия, Румъния, Турция, Португалия, Словения, Полша и Холандия. Проектът "Пътуването върви по нови хоризонти" се проведе от 23 септември 2017 г. до 1 октомври 2017 г. в Кранево. Това е курортно селище, което не е толкова далеч от Варна, доста тихо по това време на годината, но за нас нямаше значение, тъй като атмосферата, създадена от участниците, беше много вълнуваща!


 

За тези, които никога не са чували за Младежки Обмени, това е една от програмите в рамките на програмата "Еразмус +". Тя дава възможност на младите хора от цял свят да се срещнат и да работят заедно по дадена тема.

Можете да прочетете повече тук.


Аз бях част от българската група заедно с още трима младежи: Васко, Иван и Виктор, с които Сдружение ЗА ТЕБ работи от години. Те участват в други проекти за младежка мобилност, подпомагат сдружението като доброволци, или участват в уъркшопи на Социална работилница "За Теб". Другите двама участници, Николай и Антонина, освен че бяха част от екипа, същевременно подпомагаха при подготовката и организацията на Младежкия Обмен. Проектът беше организиран от Rock Solid Foundation for International youth work  от Холандия в сътрудничество със своите партньори: Zavod ODTIZ, H20, Asociatia DOWN, Gencgider, Rainbow Group and Association For You. Но хората, на които трябва да благодарим за всичко това, са Крис ван Маанем като основен треньор и Антонина Атанасова като фасилитатор.


Какво правихме? Младежкия Обмен е неформален начин на образование, а акцентът беше поставен върху интеграцията на хората с и без увреждания, както и върху споделянето на нашите култури. Затова направихме много игри за изграждане на екип, интеркултурни вечери и т.н. Имаше и някои дейности на открито във Варна, както и в Кранево, за да можем да се свържем с местните хора. Ах! Не можем да забравим, че имаше и много разговори в свободното време.

 

 

 

 

 

 

 

Това определено беше добър стимул за енергия преди есента!


Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: