Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

През март 10 души от България бяха в Бордо за двуседмична професионална мобилност в рамките на програма "Еразъм +". Имаше младежи в неравностойно положение, както и представители на различни младежки организации от Варна: Алтернативно пространство, Спортен клуб Ja RaHouse of Connection, Сдружение ЗА ТЕБ

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

Първата седмица от посещението беше мултикултурен обмен между организации от 3 държави - България, Франция и Германия. Проектът, наречен "Младите хора и обществото: Социално-политически контексти и гражданство: Методи на проекти за социално приобщаване" е едноседмичен обмен за младежи и социални работници от трите страни. Домакин на обмена беше нашият партньор CEMEA Aquitaine, а участниците бяха селектирани от Асоциация Muxtur, Германия и Сдружение ЗА ТЕБ, България.

Целта на този обмен бе трансфер на знания и добри практики по темата за социалното приобщаване. През тази седмица младите хора посетиха различни организации и структури в Бордо, които работят в областта на младежта, социалното приобщаване и гражданството.Част от посетените организации бяха CEID, INSERTNET, Unisferes, Tout est Possible (Всичко е възможно). Групата се срещна и с някои местни политически и обществени фигури като Жак Респо - представител на регионалния съвет на Бордо; Мели Бабин, която представи работата на Oson ici et maintenant (Да се осмелим тук и сега) и с Франсоа Поатие, професор от Университета Бордо Монтейн.

Една от най-вдъхновяващите срещи беше с Тауфик Карбия - директор на организацията ALIFS, която осигурява медиация в областта на правото, културата, гражданството и други области. Също така групата беше много впечатлена от работата на Мари-Елен Буте Азо и няколко местни организации, които предоставят социални услуги като настаняване и медицинска помощ на тези, които се нуждаят от тях.

Тези посещения бяха много важни не само защото бяха интересни като примери за социална и младежка работа, но и защото някои от участниците в проекта останаха още една седмица за кратък стаж в някои от тези организации.

Ирена Дерилова от "Сдружение ЗА ТЕБ" направи своя стаж в местното радио Radio Iguanodon Gironde  заедно с Димитрина Късева от "Алтернативно пространство". Те използваха професионалната си мобилност, за да създадат кратка радио емисия и да популяризират дейностите на своите организации.
Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: