Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2011-04-12

През 2011г. EMPOWER ще осигури стаж на 40 студенти

Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България” и в нея вече освен студентите от университетите в България, могат да участват и младежи, които учат висше образование в чужбина. „Една от целите на програмата миналата година беше да дадем обратна връзка за нивото на образованието в България. Сега решихме да направим паралел между образованието у нас и в чужбина”, обяснява тя. 

В конкурса могат да участват всички студенти, които са поне трети курс. Допускат се и магистри, като няма ограничение за възрастта. Единственото условие е да са записали магистратура не повече от 6 месеца след завършване на бакалавърската си степен.
Желаещите да участват в конкурса освен стандартната автобиография, трябва да подготвят есе, удостоверение за успех от последните два семестъра и две препоръки. Светла Стоева уточни, че есето трябва да бъде на английски език и да е не повече от две страници.

Темата кандидатите могат да видят на сайта empower.bg. „Препоръките, които трябва да представят, не е задължително да са от работодател. Могат да бъдат от преподавател, съученик, колега”, допълни маркетинговият директор на фондацията.

Крайният срок за изпращане на документите е 15 май, след което ще започне процедурата по подбор, уточниха организаторите.

До края на май ще тече проверка по документи и ще се оценяват есетата. Преминалите този кръг ще бъдат поканени на интервю в началото на юни. В последния етап селектираните кандидатите ще се срещнат с представители на компаниите, които предлагат стажантски места. „Искам да подчертая, че изборът е както на компаниите, така и на самите студенти. Всички студенти ще бъдат в компании, към които са проявили интерес. Фирмата си избира стажанта, но и стажантът си избира фирмата”, категорична е Светла Стоева.

До края на април ще бъде финализиран и пълният списък от компании и позициите, които предлагат. „Стажантската програма е национална и по отношение на сектори и индустрии. Както и миналата година, ние целим компаниите да са лидери в своята област”, каза директор „Маркетинг и продажби” на фондация Empower United. По думите й фирмите няма да са само от София и другите големи градове и ще представляват много широк спектър от сектори.

Официалният старт за 40-те студенти, които са успели да се преборят за стажантско място, ще бъде даден на 4 юли.

Програмата е с продължителност от 8 седмици и е разделена на две част. „Първите две седмици те ще преминат през обучение в Благоевград, като всички разходи ще им бъдат покрити. След това ще бъдат разпределени в компаниите, където ще бъдат шест седмици. Те ще са на трудов договор при нас и ще получат за това време възнаграждение от 600 лева”, обясни Светла Стоева. По думите й целта е накрая колкото се може повече младежи да останат в компаниите. Опитът на фондация Empower United от миналата година показва, че от 30 човека 11 са останали в компании, в които са били на стаж, 8-9 са започнали без проблем работа в други фирми, а останалите продължават обучението си. „Това показва, че стажът е полезен за младите хора и е начин да се ориентират”, обобщи Стоева.

Източник Human Capital

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: