Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2011-04-12

През 2011г. EMPOWER ще осигури стаж на 40 студенти

Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България” и в нея вече освен студентите от университетите в България, могат да участват и младежи, които учат висше образование в чужбина. „Една от целите на програмата миналата година беше да дадем обратна връзка за нивото на образованието в България. Сега решихме да направим паралел между образованието у нас и в чужбина”, обяснява тя. 

В конкурса могат да участват всички студенти, които са поне трети курс. Допускат се и магистри, като няма ограничение за възрастта. Единственото условие е да са записали магистратура не повече от 6 месеца след завършване на бакалавърската си степен.
Желаещите да участват в конкурса освен стандартната автобиография, трябва да подготвят есе, удостоверение за успех от последните два семестъра и две препоръки. Светла Стоева уточни, че есето трябва да бъде на английски език и да е не повече от две страници.

Темата кандидатите могат да видят на сайта empower.bg. „Препоръките, които трябва да представят, не е задължително да са от работодател. Могат да бъдат от преподавател, съученик, колега”, допълни маркетинговият директор на фондацията.

Крайният срок за изпращане на документите е 15 май, след което ще започне процедурата по подбор, уточниха организаторите.

До края на май ще тече проверка по документи и ще се оценяват есетата. Преминалите този кръг ще бъдат поканени на интервю в началото на юни. В последния етап селектираните кандидатите ще се срещнат с представители на компаниите, които предлагат стажантски места. „Искам да подчертая, че изборът е както на компаниите, така и на самите студенти. Всички студенти ще бъдат в компании, към които са проявили интерес. Фирмата си избира стажанта, но и стажантът си избира фирмата”, категорична е Светла Стоева.

До края на април ще бъде финализиран и пълният списък от компании и позициите, които предлагат. „Стажантската програма е национална и по отношение на сектори и индустрии. Както и миналата година, ние целим компаниите да са лидери в своята област”, каза директор „Маркетинг и продажби” на фондация Empower United. По думите й фирмите няма да са само от София и другите големи градове и ще представляват много широк спектър от сектори.

Официалният старт за 40-те студенти, които са успели да се преборят за стажантско място, ще бъде даден на 4 юли.

Програмата е с продължителност от 8 седмици и е разделена на две част. „Първите две седмици те ще преминат през обучение в Благоевград, като всички разходи ще им бъдат покрити. След това ще бъдат разпределени в компаниите, където ще бъдат шест седмици. Те ще са на трудов договор при нас и ще получат за това време възнаграждение от 600 лева”, обясни Светла Стоева. По думите й целта е накрая колкото се може повече младежи да останат в компаниите. Опитът на фондация Empower United от миналата година показва, че от 30 човека 11 са останали в компании, в които са били на стаж, 8-9 са започнали без проблем работа в други фирми, а останалите продължават обучението си. „Това показва, че стажът е полезен за младите хора и е начин да се ориентират”, обобщи Стоева.

Източник Human Capital

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: