Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2011-05-12

Сдружение ЗА ТЕБ търси участници за Mеждународна младежка среща в Германия на тема „(Анти)Дискриминация на база етническа и национална идентичност”

Meet Europe (Запознай се с Европа) е мултинационален младежки обмен между участници от Германия, Полша, България, Сърбия, Армения и Украйна, и ще се проведе между 19.09.2011 и 26.09.2011 в Бремерхафен, Германия. Основна тема на този обмен е „(Анти)Дискриминация на база етническа и национална идентичност”, а основните му цели са да развие солидарност и толерантност между младежи от различен произход; да засили взаимното разбирателство между хора от различни страни; да запознае младежите с техните човешки права и свободи. 

В продължение на 8 дни, четирима младежи от всяка страна, заедно със своя групов лидер, (общо тридесет души) ще се срещнат и ще опознаят други страни, традиции и култура. Те ще научат повече за дискриминацията и ще обсъждат как да се борят с нея. Допълнително, младежите ще се запознаят и с реални примери от практиката за работа с малцинства и имигранти, ще се запознаят със своите човешки права и не на последно място ще се забавляват. След приключване на срещата, всеки участник ще получи международен сертификат Youthpass, съдържащ информация за знанията и уменията, които е придобил по време на тази среща.

Срещата е подходяща за студенти, учещи социални науки, журналистика, право, европеистика и публични финанси, както и за всички които се интересуват от темата на обмена без значение дали са студенти или не.

Единствените изисквания към участниците са: да са младежи на възраст между 18 и 25 години, да имат желание за активно участие в подготовката преди срещата и дейностите след нея и да проявяват интерес към този обмен. Не се изисква владеене на чужд език. Приоритетно ще бъдат включени участници от малцинствен произход и такива от малки населени места.

За участниците са осигурени пътни, настаняване и храна за целия период на престоя.

Мотивацията си изпращайте на електронен адрес : e.raynova@foryoubg.org

Краен срок 31.05.2011 г.

Повече информация за проектът и сдружение ЗА ТЕБ можете да откриете на www.foryoubg.org

Този проект се реализира с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. Съдържанието на настоящото издание/вестник/брошура/ не отразява позицията на Европейската общност, програма “Младежта в действие” или НЦЕМПИ.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: