Новини

2017-08-30

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

Международен младежки обмен за младежи с увреждания „Пътешестието продъжава към нови хоризонти“

2017-07-24

Taste and share vol2 в “Място За Теб”

Кратко резюме на нашата среща Taste & Share на 18 юли :)

2017-06-21

Презентации за Европейска Доброволческа Служба и други възможности за младежка мобилнст по програма Еразъм + в Професионална Гимназия по строителство, архитектура и геодезия

ЕДС може би нещо какво ще промени вашият живот. Радваме се, че можем да споделяме информации между младежи във варненски училища.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2011-07-01

„Работилница за бижута” с втора изложба

През тази седмица Сдружение ЗА ТЕБ представи за втори път ръчно изработени бижута от младежи в неравностойно положение. Изложбата бе част от Варненския младежки фестивал Funcity и се проведе на 28 и 29 Юни. Посетители на фестивала, участници и случайни минувачи успяха да разгледат разнообразните ни обеци, гривни и колиета от глина и мъниста. Всеки желаещ получи възможност и да закупи любимото си бижу. Допълнително от 15:00 до 18:30 на 28-и самите творци – Маги, Иван, Криси, Алекс и Стела показваха на посетителите как се изработват бижутата и дори участваха в интервю за Радио Варна. Участие в изложбата макар и не лично , взе и Корнелия Ангелова, друг участник в Работилницата . Нейните уникални творби предизвикаха силен интерес със сложността и прецизността си.
Напомняме на всички, че „Работилница за бижута” е пилотен проект на Сдружение ЗА ТЕБ, който цели да подпомогне младежите да осмислят свободното си време и да ги стимулира да приложат своите идеи и заложби. В него се включиха 6-ма младежи с увреждания, които от Февруари до момента усвоиха различни техники за ръчна изработка на бижута от мъниста и глина. С подкрепата на Валентина Ангелова, Деница Николаева и Кармен Чивиджиян, за кратко време, те изработиха многобройни обеци, гривни и гердани.
Специални благодарности на DJ Sincro, Душан Синадинов и Цветелина Иванова, и доброволците Валентина Ангелова, Деница Николаева и Кармен Чивиджиян . Всички те ни подкрепиха с материали, личен труд и добро настроение. Без тяхна помощ нямаше да се справим. Благодарим!!!
Искаме да благодарим и на всички, които ни посетиха и закупиха някои от артикулите. Събраните средства са предназначени за продължаване на инициативата.
Тези, които не успяха да ни посетят могат да видят нашата колекция в офиса на Сдружение ЗА ТЕБ , на ул. Македония № 157 , от Понеделник до Петък , между 09:00 и 17:30 часа.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: