Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Новини

2011-07-01

„Работилница за бижута” с втора изложба

През тази седмица Сдружение ЗА ТЕБ представи за втори път ръчно изработени бижута от младежи в неравностойно положение. Изложбата бе част от Варненския младежки фестивал Funcity и се проведе на 28 и 29 Юни. Посетители на фестивала, участници и случайни минувачи успяха да разгледат разнообразните ни обеци, гривни и колиета от глина и мъниста. Всеки желаещ получи възможност и да закупи любимото си бижу. Допълнително от 15:00 до 18:30 на 28-и самите творци – Маги, Иван, Криси, Алекс и Стела показваха на посетителите как се изработват бижутата и дори участваха в интервю за Радио Варна. Участие в изложбата макар и не лично , взе и Корнелия Ангелова, друг участник в Работилницата . Нейните уникални творби предизвикаха силен интерес със сложността и прецизността си.
Напомняме на всички, че „Работилница за бижута” е пилотен проект на Сдружение ЗА ТЕБ, който цели да подпомогне младежите да осмислят свободното си време и да ги стимулира да приложат своите идеи и заложби. В него се включиха 6-ма младежи с увреждания, които от Февруари до момента усвоиха различни техники за ръчна изработка на бижута от мъниста и глина. С подкрепата на Валентина Ангелова, Деница Николаева и Кармен Чивиджиян, за кратко време, те изработиха многобройни обеци, гривни и гердани.
Специални благодарности на DJ Sincro, Душан Синадинов и Цветелина Иванова, и доброволците Валентина Ангелова, Деница Николаева и Кармен Чивиджиян . Всички те ни подкрепиха с материали, личен труд и добро настроение. Без тяхна помощ нямаше да се справим. Благодарим!!!
Искаме да благодарим и на всички, които ни посетиха и закупиха някои от артикулите. Събраните средства са предназначени за продължаване на инициативата.
Тези, които не успяха да ни посетят могат да видят нашата колекция в офиса на Сдружение ЗА ТЕБ , на ул. Македония № 157 , от Понеделник до Петък , между 09:00 и 17:30 часа.

Всички новини

 

Коментари:

Няма коментари.

 

Изпрати коментар: