Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Проекти и Програми

Проект „Работилница за бижута”

На 08.02.2011г., сдружение „ЗА ТЕБ” стартира проект „Работилница за бижута”
Проекта има за цел осмисляне на свободното време на младежи, стимулиране и развитие на творчески умения и заложби, разширяване на възможностите за трудова реализация чрез демонстриране и упражняване на различни техники и идеи за изработка на аксесоари и бижута.
В него се включиха 5-ма младежи (от 18 до 25 години) с увреждания, които през свободното си време, в рамките на един месец участваха в приложна дейност , в която изработиха бижута от различни материали.
По този начин, включвайки младежите с увреждания, като група в неравностойно социално положение, която ежедневно е изправена пред редица трудности и се сблъсква с предразсъдъците на нашето общество, ние целим да подпомогнем социалната им интеграция, като покажем на широката общественост, че те също са хора с възможности, идеи, умения, заложби.
 Членове, служители и доброволци на организацията взеха пряко участие в реализиране на дейностите по проекта.


В края на проекта – на 02.03.11г. (от 19:00 ч.) осъществихме изложба - базар, в Гранд – Мол Варна, в която представихме разнообразието от атрактивни бижута създадени от младежите, участвали в проекта.
Събраните средства ще се изразходят за закупуването на материали, с които младежите ще имат възможност да продължат да творят и развиват своите умения в Работилницата за бижута. За напред предвиждаме да се изработват и други арт творби, освен изработката на бижута.