Новини

2018-07-06

Играй с нас!

Спортен клуб за хора с увреждания

2018-04-28

Проектът The European Gateway в действие: Млади български професионалисти на стаж в Бордо

Тази мобилност беше част от The European Gateway - проект, който има за цел да промени начина, по който професионалистите и младите хора търсят и провеждат стажове в чужбина.

2018-03-15

Четирима младежи от България споделят какво е да участваш в младежки обмен в чужбина

Нашите младежи бяха на едноседмичен обмен в Полша с тема фалшивите новини и как да ги разпознаваме.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Проекти и Програми

Международен младежки обмен „Виж отвъд морето!

„Виж отвъд морето!” е двустранен младежки обмен между България и Испания и ще се състои между 22.04.2013/29.04.2013 във Варна, България. Основната тема на този курс е изкуство и култура и неговите основни цели са да се насърчи участието на млади хора с увреждания от две различни страни в международен обмен, които ще им даде възможност да опозная другите култури и гледни точки на хора от различни страни . Проектът също така иска да насърчи взаимното разбирателство между хора от различни страни.

По време на осем дни, 16 млади хора от двете страни ще са заедно с техните ръководители на групи (20 души на брой) ще опознават други държави, традиции и култури чрез различни методи на неформалното обучение. Те също така ще организират международна вечер с традиционни ястия от двете страни и изложба със снимки, видео и традиционна музика в младежко пространство във Варна. Там те ще представят на местната общност и младите хора информация за техните страни. Изложбата ще покаже снимки от всяка страна, представяйки красотата на природата, интересното историческо наследство, традиции и т.н. В родна земя, испанската група ще покаже изложба в родния си град и по този начин нашата инициатива ще бъде представена в Испания.

Този проект се реализира с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. Съдържанието на настоящото издание/вестник/брошура/ не отразява позицията на Европейската общност, програма “Младежта в действие” или НЦЕМПИ.”