Новини

2017-12-05

Професионалисти и студенти се срещнаха във Варна, за да обсъдят добрите практики в международните професионални мобилности.

“Сдружение ЗА ТЕБ” организира уъркшоп - “Международен трансфер на добри професионални практики”

2017-10-30

Младежки обмени, ЕДС и други неща...

Преди няколко дни имахте възможността да прочетете за младежкия обмен в Кранево, където накратко представихме участниците от Варна. Сега имате възможност да се запознаете с един от тях.

2017-10-05

"Пътуването върви по нови хоризонти" - изключителен Младежки Обмен в Кранево, България.

Миналата седмица Сдружение ЗА ТЕБ беше домакин на един чудесен международен младежки обмен, който се състоя в Кранево. Нашата доброволка Дариа се включи в проекта и сподели впечатленията си от него.

Всички новини

Анкета

От къде се информирате за безплатните услуги за хора с увреждания?

От познати и приятели
20.0%
От медиите
0%
От интернет
40.0%
От Дирекция социално подпомагане
40.0%
Не знаех,че има безплатни услуги
0%

Предишни анкети

Услуги и Дейности

Социални асистенти и Домашни помощници - почасово и целодневно, като целта е да се подобри качеството на живот на хора с увреждания и самотно живеещи лица. Лицата извършващи тези услуги са добре подготвени и с опит в сферата, което гарантира качественото реализиране на тези дейности.

Социалният асистент подпомага лицата при общуването и поддържането на социални контакти, както и при необходимост от административни, медицински и други видове услуги. Дейността на социалния асистент е насочена към ограничаване на риска от изолация и риска от зависимост от институционални грижи. Социалният асистент работи в екип с други специалисти (личен лекар, социален работник, психолог, психиатър, педагог, дефектолог и др.) и с близките на потребителя.

Домашният помощник извършва почистване, помощ при поддържане на личната хигиена, приготвяне на храна, подготовка и помощ при хранене, закупуване на хранителни продукти и други.

Консултации за придобиване на чуждоезикови знания за младежи и възрастни;

Социално-правни консултации и информационно обслужване на хора в неравностойно положение; . В Сдружението работят високо квалифицирани специалисти, които могат да задоволят потребността ви от информация относно социално правни въпроси. Консултациите се извършват в офиса на организацията и по телефона.